Kennismaken met Triple Impact

De drijvende kracht achter Triple Impact is Hans 't Hart (1962), psycholoog NIP. Na bijna tien jaar bij aantal werkgevers te hebben gewerkt, richtte hij in 1999 't Hart Communicatie op. Hij verzorgde onder die naam trainingen op het gebied van Persoonlijke Effectiviteit & Communicatie, Teamsamenwerking en coachingstrajecten binnen het bedrijfsleven.

Een ander belangrijk deel van zijn werkzaamheden werd gevormd door individuele en partner-relatietherapie. Door de combinatie van zakelijke en therapeutische vaardigheden was een veelzijdige benadering van hulpvragen mogelijk.

De scholing

Naast zijn studie psychologie te Leiden, leerde hij door opleiding, therapie en supervisies werken met methodieken als: Rationeel-Emotieve Therapie (Ellis), Gestalttherapie (Perls), Inner Voice Dialogue (Mulder), Groepstherapie, DISC, Imago Relatietherapie (Hendrix), Provocatieve therapie (Farrelly), Emotionally Focussed Couple Therapy (Johnson), Encounter-centered Couples Therapy (Schleifer) Brainmanagment en Brainspotting (een revolutionaire manier van oplossen van persoonlijke issues, zowel zakelijk als privé) en systemisch werk.

Kenmerkend voor zijn stijl van werken is humor, confrontatie, diepgang, en procesgericht werken. Hij heeft inmiddels ruim twintig jaar ervaring als trainer, coach, therapeut. 

De reis

In 2005 emigreerde hij met zijn vrouw Rita (getrouwd sinds 1995) naar Canada. Na een paar maanden werd duidelijk dat deze keuze niet aan de gewekte verwachtingen bleek te voldoen. Na veel gesprekken en onderzoek werd de keuze gemaakt om terug te keren. Ondanks dat de keuze tot op de dag van vandaag goed bleek te zijn, bracht dit wel een emotionele aardverschuiving met zich mee.

Relationeel bleek deze tijd eveneens een zware test te zijn. Na een periode van twee jaar was er weer sprake van een stabiele situatie. Omdat Hans werkt vanuit het motto: 'practise what you preach' heeft deze periode bovendien zeer louterend gewerkt op de binnen de begeleidingen gebruikte werkmethoden en technieken.

U kunt over het verwerkingsproces van deze periode lezen in zijn weblogartikel 4 stappen als u samen een droom verliest of iets ergs meemaakt.

Relatiecoach Hans 't Hart
Hans 't Hart in gesprek met Radio 5

De herstart

Met de nieuwe start van het bedrijf na de remigratie, werd ook een nieuwe naam gekozen: Triple Impact.

Hoewel Hans al jaren volgens zijn methodiek werkte, volgde hij in 2008 de officiële opleiding van Harville Hendrix (Imago Relatietherapie) in Engeland. Deze gerenommeerde opleiding is erop gericht om echtparen/stellen weer tot heling en herstel te helpen komen. De nieuwste inzichten op het gebied van effectief coachen van echtparen, bleken ook binnen de context van het bedrijfsleven (training, coaching) zeer doeltreffend te zijn. In maart 2010 werd hij officieel als Imago Relatietherapeut gecertificeerd.

Na een onderbreking van drie jaar, waarin Hans sleutelde aan de inhoud en opzet van de training Persoonlijke Effectiviteit en Communicatie is deze in 2008 opnieuw gelanceerd in een sterk verbeterde vorm. Inmiddels scoort deze training een gemiddelde van een 9,1 gebaseerd op ca.70 ervaringen. 

Het verwerkingsproces van de Canada-periode en de opleiding tot Imago Relatietherapeut leidde tot een grotere verdieping en effectiviteit in het werk.

  • In 2011 werd Hans, samen met zijn vrouw, toegelaten tot de allereerste Master Class georganiseerd door Hedy en Yumi Schleifer. Zij behoren tot de top in de wereld op het gebied van relatietherapie (Encounter-centered Couples Therapy). Wereldwijd werden slechts 30 therapeuten toegelaten. Hij volgde uiteindelijk 4 Masterclassen.
  • In 2013 volgde Hans zowel de basis- als de gevorderde cursus in EFT (Emotionally Focussed Couple Therapy, Sue Johnson). Deze vorm van relatietherapie is een zeer effectieve aanvulling op het werk van Hedy Schleifer.
  • In 2013 deed Hans diverse opleidingen in 'Brainspotting' (Grand). Deze opleiding luidde een voor hem een nieuwe fase voor de praktijk van coaching en hulpverlening in. Lees over zijn ervaringen met deze revolutionaire aanpak in zijn artikel Brainspotting - de revolutionaire individuele therapie.

De passie

De passie van Hans 't Hart is om mensen zowel privé als zakelijk te helpen om in hun leven een grotere voldoening en effectiviteit te bereiken. U leert hierdoor (weer) enthousiast te zijn over het hebben van een relatie. 

Hij gelooft dat het gevoel van 'echt te leven' (aliveness) en het gevoel van 'verbinding' met anderen een belangrijk onderdeel daarvan uitmaken. Technieken en werkvormen hebben vooral geloofwaardigheid en impact als cliënten merken dat de coach een bewijs is van de effectiviteit ervan. Hans hecht grote waarde aan integriteit en transparantie.