Relatieochtenden - Voorkomen van conflicten

Relatieconflicten zijn te voorkomen door te snappen wat er misgaat. Zodra u dit weet, kunt u een bezoek doen om nieuwe conflicten te voorkomen. Een bezoek is een effectieve methode om het gesprek met elkaar aan te gaan en bijvoorbeeld frustraties, moeilijke onderwerpen of iets kwetsbaars met elkaar te delen. Dit werkt verbindend en zorgt ervoor dat conflicten veel minder kans krijgen. Sommigen gaan zelfs weer vlinders in hun buik voelen, omdat ze voor het eerst echt contact met hun partner hebben.

Tijdens een relatieochtend leert u van alles over de achtergronden van conflicten, we demonstreren hoe een bezoek werkt en leren jullie om het zelf te doen. Na afloop krijgt u gratis het boek Het Bezoek mee, zodat u dit thuis ook kunt toepassen.

Resultaat

Koppels doorzien ineens patronen die al lange tijd op hun relatie drukken, maar waar ze niet de vinger op konden leggen. Bovendien weten ze hoe ermee overweg moeten gaan.

Voor wie?

  • Koppels die vastlopen in hun relatie;
  • Koppels die deze ochtenden als bron van inspiratie willen gebruiken;
  • Koppels die al eerder een relatieweekend bij ons hebben gevolgd of overwegen om er een te doen;
  • Koppels die verdieping zoeken na eerder gevolgde therapieën;
  • Koppels die het boek Het Bezoek gelezen hebben;
  • Professionals die ervaring willen opdoen met de impact van bezoeken.

Programma

In het eerste deel van de ochtend leggen we uit hoe u grip kunt krijgen op conflicten die steeds maar weer terugkomen. U leert onder meer hoe het verleden een grotere invloed op conflicten heeft dan u van tevoren denkt. 

Vervolgens gaan we een bezoek demonstreren met een vrijwillig koppel. Afhankelijk van het thema van die ochtend zal dit het frustratie-, ouder-kind- of EFT-bezoek zijn. Deze demonstraties hebben een enorme impact en niet alleen op het koppel dat deze ondergaat, maar ook op de koppels die er omheen zitten. 

Daarna oefenen jullie samen om dit zelf ook toe te passen. Hans en Rita ‘t Hart lopen rond om jullie bij een bezoek te helpen. 

Tijd en locatie en bijdrage

De relatieochtenden vinden plaats op vrijdagochtend van 9:00 tot 13:00 uur in het Ampt van Nijkerk te Nijkerk. De kosten van één ochtend zijn 175 euro per koppel. Als u het relatieweekend of een coachingstraject bij ons gevolgd heeft en deze ochtenden wilt bijwonen voor extra ondersteuning, krijgt u 50 euro korting. Er geldt een maximum van 10 koppels.

Deze activiteit is in verband met Corona verplaatst naar 2021.

het frustratie-bezoek. Vaak draaien conflicten vaak rondom 1 of 2 thema's. Het voelt dan als een impasse waar niet uit te komen valt. Dit type bezoek brengt daar verandering in. U leert dat als zaken steeds terugkeren de invloed van het verleden, de opvoeding een belangrijke rol spelen. Met dit type bezoek leert u hoe je die informatie effectief ontsluit en hoe je patronen doorbreekt.

het ouder-kindbezoek. Vaak verwijten partners elkaar dat ze in bepaalde gedragingen zo lijken op hun vader of moeder. Daarnaast lijkt het steeds alsof in sommige conflicten een lading komt die meer hoort bij een vader of moeder dan bij de partner. Hoe los je dat op? Dit type bezoek zal uw partner de rol van uw vader of moeder op zich nemen. U zult verbaasd zijn hoe met deze werkvorm de pijnpunten rondom een vader/moeder verwerkt kunnen worden en hoe u daarna uw partner met nieuwe ogen zult zien.

Achtergrond

We hebben een aanpak ontdekt die goed werkt, maar nauwelijks in deze vorm toegepast wordt, omdat het een combinatie van verschillende methodes is. De benaderingen die we integreren, zijn imagorelatietherapie (Harville Hendrix), het werk van Hedy Schleifer, EFT (Sue Johnson) en systemisch werk (Hellinger). 

Kenmerkend is dat er vanuit het lichaam wordt gewerkt. Zeker voor mensen die de neiging hebben om in hun hoofd te zitten, biedt deze manier van werken een totaal andere ervaring. We zien de relatieveranderende impact tijdens onze relatiecoachingtrajecten en relatieweekenden. Lees de reviews er maar eens op na...

Door het organiseren van relatieochtenden hopen we nog meer koppels en professionals de gelegenheid te geven om kennis maken met deze benadering.  

Jullie hoeven niets te delen met de groep

Ondanks dat er meerdere koppels zijn, hoeft u niet bang te zijn dat anderen over jullie issues horen. Ook zullen jullie niet geconfronteerd worden met de verhalen van andere koppels, behalve dan van het vrijwillige demonstratiekoppel. We hechten veel waarde aan privacy en alle persoonlijke gesprekken voeren jullie alleen met elkaar, eventueel met ondersteuning van relatiecoaches Hans en Rita 't Hart.

Aanmelden

Na betaling zijn jullie verzekerd van een plekje.

DEZE RELATIEOCHTENDEN WORDEN IN VERBAND MET CORONA IN 2021 GEHOUDEN

Aanmelden »

Na het klikken op de button belandt u op een pagina met dit adres: online.tripleimpact.nl/aanmelden-relatieochtend