Aanbevolen boeken en video's

Beproefde opzet

We maken voor onze trajecten gebruik van inzichten uit onder andere de psychologie en de neurowetenschappen. De werkmethodiek is ontleend aan het werk van Harville Hendrix (Imago Relatietherapie), Hedy Schleifer (Encounter-Centered Couples Therapy) en Emotionally Focussed Couple Therapy (EFT, Sue Johnson). Zie ook de pagina Visie. Naast onderstaande tips kunt u ook kijken naar de artikelen over veel voorkomende relatieproblemen en oplossingen en de video's.

Getting The Love You Want - Harville Hendrix

Een interessante tip om meer inzicht te krijgen in de invloed van uw verleden op uw relatie is de Nederlandse samenvatting van het boek van Harville Hendrix.

Achterin dit boek staan interessante opdrachten. Met name de opdrachten 2 tot en met 6 kunnen dan helpen. Deze opdrachten brengen onder andere gebeurtenissen uit de kindertijd in kaart. U kunt hierdoor op een andere manier naar relatie-issues gaan kijken.

Waarom u wellicht beter bij uw huidige partner kunt blijven - Het Bezoek

Hans heeft twee praktische boekjes over relatietherapie geschreven: "Waarom u wellicht beter bij uw huidige partner kunt blijven" en "Het Bezoek". U kunt deze bestellen via onder andere bol.com of de plaatselijke boekhandel. Beiden geven een goed beeld wat u kunt verwachten.

Houd me vast - Sue Johnson

Als u meer over EFT willen leren, kunt u het beste het boek "Houd me vast" van Sue Johnson lezen. U kunt bijvoorbeeld samen een hoofdstuk per week lezen om vervolgens hierover met elkaar te praten.

Waarmee kunnen we u helpen?

Wilt u van gedachten wisselen? Aanmelden voor het relatieweekend?

Wilt u inzicht in de dynamiek uw relatie? Lees dan het Getting The Love You Want van Harville Hendrix. We bieden de Nederlandse vertaling gratis aan via onze website.

Download het boek ยป