Online individuele cursus

Hoe u controle krijgt over boosheid, angst en onzekerheid

Voor veel mensen is het hanteren van emoties ingewikkeld. Sommige denken ze te pas en te onpas te kunnen ventileren, terwijl anderen ze het liefst vermijden. Deze cursus leert hoe u op een gezonde manier met uw emoties omgaat.

Online individuele coaching

Voor wie?

Deze cursus zal u helpen als u:

 • Snel in uw ergernissen schiet
 • Vaak een kort lontje heeft
 • Vaak sombere gedachten heeft.
 • Conflicten uit de weg gaat;
 • Vaak onzeker of angstig bent

Het klinkt voor u misschien vreemd, maar bovenstaande persoonlijke klachten komen meestal voort uit het niet goed omgaan met boosheid. Boosheid is een basiskracht die u niet moet negeren. Doet u dat wel, dan treden er allerlei ongewenste effecten op. Zo blijken mensen die niet goed met boosheid omgaan vaker angstklachten te hebben en onzeker te zijn.

Het goede nieuws is: deze neveneffecten zullen verdwijnen als u goed met boosheid leert omgaan.

Wat leert u in deze online cursus?

U leert in deze cursus op welke manier boosheid invloed heeft op uw geestelijke gezondheid, maar ook op welke manier u van ‘pakketjes’ af kunt komen die u met u meedraagt. Pakketjes zijn gebeurtenissen waarin personen u hebben gekwetst. Ze kunnen veel emotionele ballast veroorzaken, waar u iedere dag nog last van heeft, ook al is het lang geleden gebeurd.

In dit online traject laat ik u zien hoe deze pakketjes u beïnvloeden en hoe u er vanaf kunt komen.

Het zal ook voor u werken. Gegarandeerd!

Ik heb zelf jarenlang met psychische klachten geworsteld. Zo had ik last van angsten, onzekerheden en moeite om grenzen te voelen, laat staan aan te geven. In mijn weg naar een gezond en krachtig leven, heb ik effectieve principes geleerd waarover ik in dit traject vertel. Het heeft mij jaren gekost om deze te ontdekken. Door deze cursus hoeft u hiervoor zelf geen jarenlange therapiesessies te volgen om ze te leren.

Ik pas de kennis die ik met u deel toe in mijn individuele begeleidingen en groepstrainingen en zie dagelijks dat het resultaat oplevert.

Het werkt voor mij, het werkt voor anderen en het zal ook voor u werken. Gegarandeerd!

Inhoud van de online cursus

 1. Hoe u beter functioneert als u goed met boosheid omgaat (04:19 – 4 min. en 19 sec.)
 2. Het eerste reactiepatroon: het ontstaan van ergernissen (04:24)
 3. Wat zijn pakketjes en hoe ontstaan ze? (07:58)
 4. Het tweede reactiepatroon: angst en onzekerheid (08:30)
 5. Het derde reactiepatroon: verdriet, wanhoop en negatief denken (20:33)
 6. Het belang van het geven van tegenspel (07:10)
 7. De positieve effecten van het uitpakken van pakketjes (07:23)
 8. De balans tussen begrip hebben en boos-zijn (02:08)
 9. Vier principes voor het uitpakken van pakketjes (11:05)
 10. Negatief versus positief hanteren van boosheid (03:10)
 11. Het belang van vergeven (12:25)
 12. Stappen voor vergeving (04:15)


Ik heb een kort lontje. Is deze cursus iets voor mij?

Juist als u een kort lontje heeft, is deze cursus voor u geschikt. Datzelfde geldt als u veel last van ergernissen heeft. Vaak is dat een teken dat u onuitgepakte pakketjes heeft. U leert hoe u de pakketjes kunt herkennen, en wat u er praktisch mee kunt doen. U leert het verschil tussen reageren vanuit persoonlijke kracht (wat werkt) en wat we zouden kunnen noemen een (over)assertief begrenzen (wat niet werkt).

Ik heb niets met boosheid, maar ben vooral angstig en onzeker. Wat leer ik van deze cursus?

Als u angstig, paniekerig en/of onzeker bent, zult u zich niet zo bezighouden met uw eigen grenzen en behoeften. Zeer waarschijnlijk bent u iemand die zich goed kan inleven en toegewijd is aan het belang van de ander.

U leert in deze cursus de prijs die u betaalt voor het altijd begrijpen en/of vergoelijken. U leert hoe u uw grenzen en eigen behoeften kunt leren herkennen en waarom dat belangrijk is juist om gezonde relaties te hebben met anderen. U leert ook hoe u op een gezonde manier met respect voor anderen en uzelf kunt omgaan. U gaat leren waarom het leren bespreken van wat u dwars zit, juist respect oproept.

Ik voel me vaak wat somber. Is deze cursus ook wat voor mij?

Als boosheid niet goed gehanteerd wordt, kan het naar binnen slaan. Dit resulteert in vermoeidheid en somberheid. Dit uit zich onder andere in vooral kritisch op uzelf zijn. Als mensen afwijzend reageren, bijvoorbeeld op iets dat u gemaakt heeft, voelt u zich negatief over uzelf.

Als u, net als ik vroeger, niet goed heeft om leren gaan met boosheid, zult u vooral verdriet voelen. Maar is het wel verdriet? En hoe is het onderscheid te maken tussen verdriet en boosheid? En kunt u van die (psychische) moeheid afkomen? En hoe zit het met die negatieve gedachten? Is het waar dat deze verdwijnen als ik leer om boosheid beter te hanteren? U leert in deze cursus gegarandeerd een effectieve manier om emotioneel gezonder in het leven te staan!

Daarnaast geven we ook nog een tevredenheidsgarantie.

Niet tevreden, geld terug!

Een aantal persoonlijke sessies van 1,5 uur kost meer dan 500 euro. De online cursus biedt veel meer dan we in die tijd met u door kunnen nemen.

We zijn zo overtuigd van de impact dat we u een garantie geven: als u na het volgen van de online cursus niet tevreden bent, krijgt u binnen 14 dagen uw geld terug.

Aanmelden voor de online individuele cursus »

Is dit niet wat u zoekt? We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Waarmee kunnen we u helpen?

Wilt u van gedachten wisselen? Aanmelden voor een traject?

 • Resultaten die beklijven
 • We bieden ook persoonlijke sessies aan via Skype, Facetime of Zoom