Home » Nieuws artikelen
Ruzie in je relatie voorkomen? Lees de codetaal!

Ruzie in je relatie voorkomen? Lees de codetaal!

In het baanbrekende boek “Partnergeweld en Emotionally focused Therapy, vechten voor de liefde”, door Jef Slootmaeckers en Lieven Migerode (Uitgeverij Lannoo nv, Tielt, 2020), wordt een nieuwe en zeer effectieve invalshoek op partnergeweld geïntroduceerd.

Lees meer
Mijn man wil geen relatietherapie

Mijn man wil geen relatietherapie

In relatietherapie gaan, is vooral voor mannen, hetzelfde als het afgeven van een brevet van onvermogen. En waar doe je het voor? Een therapeut hoort je problemen aan, maar die moet je toch uiteindelijk zelf oplossen.

Lees meer

Wanneer je je woede niet onder controle krijgt

Deze week heb ik een cursus mentaliseren gevolgd. U zult misschien zeggen wat is dat nu weer. Mentaliseren is jargon voor het kunnen nadenken over je denken en voelen. Wist u dat veel mensen niet bewust stilstaan bij wat ze precies allemaal denken en voelen en waarom ze dit denken en voelen?

Lees meer
Trauma verwerken met ouder-kindbezoek

Trauma verwerken met ouder-kindbezoek

Een van de meest aangrijpende type bezoeken is het ouder-kindbezoek. Bij dit bezoek kruipt de ene partner in de huid van vader of moeder en stelt vragen aan de ander die in de rol van dochter of zoon zit. Deze krijgt daardoor de mogelijkheid te onderzoeken wat er allemaal leeft ten aanzien van vader of moeder. Mijn ervaring is deze aanpak uitstekend werkt om helder te krijgen waar vader-moeder-issues bij elkaar zitten. Ook helpt het om een trauma te verwerken…

Lees meer