Home » Nieuws artikelen

Ondernemer: hoe hoog leg jij de lat voor je partner?

Ondernemer: hoe hoog leg jij de lat voor je partner?

Ik heb werkelijk gesmuld van het boek ‘The Gap and The Gain’. In dit boeiende boek, geschreven voor ondernemers, leggen de schrijvers uit hoe ongelukkig en niet succesvol je kunt worden als je je focust op dat wat je nog wilt bereiken, maar waar je nog niet bent; de gap. En aan de andere kant vertellen ze hoe goed het voelt en hoe succesvol je kunt zijn als je niet nadenkt over waar je nog niet bent, maar kijkt naar waar je vandaan komt en wat je al bereikt hebt; de gain.

Lees meer
Samengesteld gezin: ‘Ik voel me buitengesloten’

Samengesteld gezin: ‘Ik voel me buitengesloten’

Je bent verliefd en je wilt samen verder. Eén probleem; jij hebt kinderen en hij ook. Je draai vinden in je nieuwe, samengestelde gezin is niet eenvoudig en kost de nodige inspanning en tijd. Soms levert het samengestelde gezin zóveel stress op, dat een koppel mij opzoekt.

Lees meer
Mijn vrouw is een blok aan mijn been

Mijn vrouw is een blok aan mijn been

Bij sommige stellen die relatietherapie bij mij volgen, blijkt werk een heikel punt te zijn. Hoewel er vast uitzonderingen zijn, zijn het altijd de mannelijke ondernemers die klagen over hun partner: ze is een blok aan het been en stimuleert hem en zijn ondernemingsgeest niet. Hij wil zijn bedrijf uitbreiden en erin investeren, maar zijn vrouw zou daarop tegen zijn. Hij moppert: ‘Mijn vrouw ziet het verkeerd. Ze zou meer moeten durven. Ze lijkt wel tégen mijn succes te zijn.’
Overigens kun je dit ook herkennen als je geen eigen zaak hebt, maar een veeleisende en drukke baan.

Lees meer
Hoe moet je omgaan met stress?

Hoe moet je omgaan met stress?

Veel mensen hebben het druk en ervaren daarom stress. Ze vinden veel dingen urgent en staan altijd ‘aan’ omdat er voor hun gevoel veel moet gebeuren en het liefst nu meteen. Misschien herken je het. Je doet dingen die jij zelf belangrijk vindt, maar vaak wordt er ook een appel gedaan door anderen voor zaken die jij op dat moment minder belangrijk vindt. Bijvoorbeeld een buurvrouw die vraagt of je even wilt oppassen of een collega die vraagt of je even wilt kijken naar iets wat hij geschreven heeft. Wellicht heb je een neiging om de ander te pleasen of wil je conflicten vermijden. Hoe dan ook; voor je het weet ben je weer aan de slag.

Lees meer
Omgaan met agressie

Omgaan met agressie

U spreekt voor een vergadering met een collega af om eindelijk aan te kaarten dat de werkdruk te hoog is. U steekt van wal maar u collega geeft tijdens de vergadering niet thuis. Misschien laat u het niet blijken maar grote kans dat u hierop flink boos wordt.

Lees meer
Online relatietherapie: direct aan de slag

Online relatietherapie: direct aan de slag

De meeste koppels stappen niet snel naar een relatietherapeut. Vaak is het al tijden crisis, voordat een stel zich bij mij meldt. Logisch ook; als je net bij elkaar bent, is de relatie spannend, geeft het energie en werkt het motiverend.

Lees meer
Relatietherapie voor een gezonde relatie

Relatietherapie voor een gezonde relatie

Iedere relatie kent wel eens problemen. Soms nemen deze problemen de hele relatie over. U heeft continu ruzie en u lijkt elkaar niet te begrijpen, doordat u langs elkaar heen praat. Dit kan als gevolg hebben dat u langs elkaar gaat leven en niet met elkaar. Uw leven wordt gesplitst en gaat zich los van elkaar afspelen. Er wordt geen rekening meer met elkaar gehouden en zodra jullie tegelijk thuis zijn hangt er een gespannen sfeer. Gelukkig kan relatietherapie Amersfoort u helpen om deze problemen op te lossen.

Lees meer
Persoonlijke Effectiviteit verhogen?

Persoonlijke Effectiviteit verhogen?

Wilt u efficiënter werken en doelgericht resultaten en doelstellingen behalen? Dan is de training Persoonlijke effectiviteit echt iets voor u. In deze training leert u uw persoonlijke effectiviteit te vergroten en te verbeteren.

Lees meer
Brainspotting bij Triple Impact

Brainspotting bij Triple Impact

Brainspotting, misschien heeft u er al eens over gehoord of misschien is deze term geheel nieuw voor u. Het maakt niet uit of u brainspotting kent of niet want het kan uw leven hoe dan ook voorgoed veranderen. Het is ook zeker de moeite waard om het te proberen!

Lees meer
Voorkom ruzie in je relatie

Voorkom ruzie in je relatie

In het baanbrekende boek “Partnergeweld en Emotionally focused Therapy, vechten voor de liefde”, door Jef Slootmaeckers en Lieven Migerode (Uitgeverij Lannoo nv, Tielt, 2020), wordt een nieuwe en zeer effectieve invalshoek op partnergeweld geïntroduceerd.

Lees meer
Niet verbonden voelen met Partner

Niet verbonden voelen met Partner

Voor veel mensen (vooral mannen) is het verdiepen in zichzelf over the top. Dat inzoomen op je verleden kan nooit goed zijn. Vandaar dat ze een afweer voelen als het over relatietherapie gaat. Toch zal dit er juist voor zorgen dat die magische verbinding weer terugkomt in een relatie.

Lees meer
Hoe danst het?

Hoe danst het?

Er zijn altijd mensen die zich afvragen “Wat levert dat praten met een relatietherapeut eigenlijk op? Je moet het toch zelf doen…”

Lees meer
Effectiever te worden

Effectiever te worden

Heeft u weleens een vaardigheidstraining gevolgd waarvan u zich achteraf afvroeg: wat heb ik er nou echt aan gehad? De theorie was wel mooi, maar uw situatie was complexer. De rollenspellen waren ook niet echt van toepassing.

Lees meer
Mijn man wil geen relatietherapie

Mijn man wil geen relatietherapie

In relatietherapie gaan, is vooral voor mannen, hetzelfde als het afgeven van een brevet van onvermogen. En waar doe je het voor? Een therapeut hoort je problemen aan, maar die moet je toch uiteindelijk zelf oplossen.

Lees meer

Wanneer je je woede niet onder controle krijgt

Deze week heb ik een cursus mentaliseren gevolgd. U zult misschien zeggen wat is dat nu weer. Mentaliseren is jargon voor het kunnen nadenken over je denken en voelen. Wist u dat veel mensen niet bewust stilstaan bij wat ze precies allemaal denken en voelen en waarom ze dit denken en voelen?

Lees meer
Trauma verwerken ouder-kindbezoek

Trauma verwerken ouder-kindbezoek

Een van de meest aangrijpende type bezoeken is het ouder-kindbezoek. Bij dit bezoek kruipt de ene partner in de huid van vader of moeder en stelt vragen aan de ander die in de rol van dochter of zoon zit. Deze krijgt daardoor de mogelijkheid te onderzoeken wat er allemaal leeft ten aanzien van vader of moeder. Mijn ervaring is deze aanpak uitstekend werkt om helder te krijgen waar vader-moeder-issues bij elkaar zitten. Ook helpt het om een trauma te verwerken…

Lees meer