Tripleimpact

Over Triple Impact

Home » Over ons

Doe wat u zegt en zorg dat wat u leert blijft hangen

Triple Impact staat voor impact op drie niveaus: praktijk, proces en persoon.

De praktische kant van een sessie gaat over het aanreiken van vaardigheden en kennis om effectiever te kunnen omgaan met uzelf en anderen. Dat kan communicatieleer zijn of een andere vorm van theorie dat ondertiteling geeft aan wat u meemaakt.

Het tweede niveau (Proces) gaat over hoe u met anderen omgaat. Of het nu persoonlijke sessies zijn (al dan niet met partner) of de groepstrainingen: u krijgt feedback op hoe u overkomt en hoe u dit effectiever kunt doen. U rekent uzelf doorgaans af op bedoelingen en anderen op gedrag. Anderen doen dat ook bij u. Psycholoog Hans brengt u in contact met dit soort feedback zodat u niet alleen een completer beeld van uzelf krijgt maar ook vaardiger wordt in de manier waarop u met anderen omgaat.

Het derde niveau (Persoon) leert hoe u regie kunt krijgen over onverwerkte emoties en blokkades in uzelf. Op die manier leert u de betere versie van uzelf te worden. Emotionele pijnpunten beïnvloeden immers de manier waarop u zich voelt en hoe u op anderen reageert.

Over Hans en Rita ‘t Hart

Eigenaar van Triple Impact is Hans ’t Hart (psycholoog NIP, 1962). Hans is ambitieus als het gaat om het bieden van een excellente dienstverlening. Hij heeft in zijn eigen leven te maken gehad met een aantal persoonlijke crises en een crisis in zijn huwelijk. Daarover is hij transparant in zijn artikelen, coachingssessies en online videotrajecten.

De trajecten van Hans zijn kortdurend, grensverleggend en effectief. In reacties van deelnemers van zijn coachingsessies en trainingen wordt hij omschreven als intens, direct, humorvol, inzichtgevend en empathisch. Ook krijgt hij vaak te horen dat hij snel tot de kern kan komen.

Hans is authentiek in zijn benadering en wil u helpen om dat ook te zijn. Hij werkt resultaatgericht vanuit de verwachting dat er ook daadwerkelijk wat bij u gaat veranderen.

Hans is getrouwd met Rita (1961). Rita werkt als orthopedagoog bij een organisatie met mensen met een verstandelijke beperking.

Samen geven ze relatieweekenden. Daarin delen ze onder meer hun eigen kostbare lessen die ze door hun worstelingen mochten leren.

Hans in gesprek met Radio 5 over een van zijn boeken

Zijn motto is: als je je eigen reis op orde hebt, dan kun je als professional succesvol zijn en mensen raken. In de boeken die hij geschreven heeft, is hij transparant over zijn persoonlijke leerprocessen in de hoop dat hij anderen hiermee kan inspireren. Inmiddels zijn er duizenden exemplaren verkocht van Het Bezoek en Waarom U Wellicht Beter Bij Uw Huidige Partner Kunt Blijven.

De reis

In 2005 emigreerde Hans met zijn vrouw Rita naar Canada. Na een paar maanden werd duidelijk dat deze keuze niet aan de gewekte verwachtingen bleek te voldoen. Na veel gesprekken en onderzoek werd de keuze gemaakt om terug te keren. Ondanks dat de keuze tot op de dag van vandaag goed bleek te zijn, bracht dit wel een emotionele aardverschuiving met zich mee.

Relationeel bleek deze tijd eveneens een zware test te zijn. Na een periode van twee jaar was er weer sprake van een stabiele situatie. Omdat ’t Hart werkt vanuit het motto: ‘practise what you preach’ heeft deze periode bovendien zeer louterend gewerkt op de binnen de begeleidingen gebruikte werkmethoden en technieken.

U kunt over het verwerkingsproces van deze periode lezen in zijn weblogartikel 4 stappen als u samen een droom verliest of iets ergs meemaakt. Hij schreef dit ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag.

De herstart

Met de nieuwe start van het bedrijf na de remigratie, werd ook een nieuwe naam gekozen: Triple Impact.

Hoewel ’t Hart al jaren volgens zijn methodiek werkte, volgde hij in 2008 de officiële opleiding van Harville Hendrix (Imago Relatietherapie) in Engeland. Deze gerenommeerde opleiding is erop gericht om echtparen/stellen weer tot heling en herstel te helpen komen. De nieuwste inzichten op het gebied van effectief coachen van echtparen, bleken ook binnen de context van het bedrijfsleven (training, coaching) zeer doeltreffend te zijn. In maart 2010 werd hij officieel als Imago Relatietherapeut gecertificeerd.

Na een onderbreking van drie jaar, waarin ’t Hart sleutelde aan de inhoud en opzet van de training Persoonlijke Effectiviteit en Communicatie is deze in 2008 opnieuw gelanceerd in een sterk verbeterde vorm. Inmiddels scoort deze training een gemiddelde van een 9,3.

Het verwerkingsproces van de Canada-periode en de opleiding tot Imago Relatietherapeut leidde tot een grotere verdieping en effectiviteit in het werk.

  • In 2011 werd Hans, samen met zijn vrouw, toegelaten tot de allereerste Master Class georganiseerd door Hedy en Yumi Schleifer. Zij behoren tot de top in de wereld op het gebied van relatietherapie (Encounter-centered Couples Therapy). Wereldwijd werden slechts 30 therapeuten toegelaten. Hij volgde uiteindelijk 4 Masterclassen.
  • In 2013 volgde Hans zowel de basis- als de gevorderde cursus in EFT (Emotionally Focussed Couple Therapy, Sue Johnson). Hij volgde hierna nog veel EFT trainingen (o.a. aan de School of EFT in Londen). Deze vorm van relatietherapie is een zeer effectieve aanvulling op het werk van Hedy Schleifer.
  • In 2013 deed Hans diverse opleidingen in ‘Brainspotting’ (Grand). Deze opleiding luidde een voor hem een nieuwe fase voor de praktijk van coaching en hulpverlening in. Lees over zijn ervaringen met deze revolutionaire aanpak in zijn artikel over Brainspotting.
  • Hierna volgden nog veel meer specialistische bijscholingen, waaronder in EFT (Sue Johnson), systemisch werk, Tension and Trauma Release (TRE).

De passie

De passie van Hans is om mensen zowel privé als zakelijk te helpen om in hun leven een grotere voldoening en effectiviteit te bereiken.

Hij gelooft dat het gevoel van ‘echt te leven’ (aliveness) en het gevoel van ‘verbinding’ met anderen een belangrijk onderdeel daarvan uitmaken. Technieken en werkvormen hebben vooral geloofwaardigheid en impact als cliënten merken dat de coach een bewijs is van de effectiviteit ervan. Hans hecht grote waarde aan integriteit en transparantie.

Begeleiden jullie ook ondernemers?

Jazeker. We spreken zowel de taal van ondernemers die met zakelijke en/of persoonlijke uitdagingen worstelen als van particulieren die vastlopen in hun relatie en/of met hunzelf. Hans heeft sinds 1999 veel mensen uit het bedrijfsleven in hun persoonlijke effectiviteit en met hun relatie helpen groeien.

Met welke vragen kan ik bij Triple Impact aankloppen?

Wat u wellicht wilt, is toegerust worden in het beter hanteren van situaties die u meemaakt en/of hoe u beter met uzelf kunt omgaan. De manier waarop we hiermee aan de slag gaan, kan verschillen. Zo bieden we de volgende trajecten:

Welk traject het best bij u of jullie past, kunt u ontdekken in onze online keuzehulp.

Werkmethodes

De meeste coaches en therapeuten specialiseren zich in één benadering, zoals EFT of systemisch werk. Triple Impact onderscheidt zich door de combinatie van veel verschillende werkmethodes.
We gebruiken de aanpak die het best bij de vraag van onze cliënt past. Afhankelijk van de blokkade(s) waar hij of zij tegenaan loopt, zal dit één of een combinatie van de volgende benaderingen zijn: Gestalttherapie (Perls), Inner Voice Dialogue (Mulder), Groepstherapie, DISC, Imago Relatietherapie (Hendrix), Provocatieve therapie (Farrelly), Emotionally Focussed Couple Therapy (Johnson), Encounter-centered Couples Therapy (Schleifer), Rationeel-Emotieve Therapie (Ellis), Brainmanagment (Tybout), Brainspotting (David Grand), Een taal erbij (werken met Playmobil) en systemisch werk (Hellinger).

Individuele coaching

Klant aan het woord

“De kwartjes zijn gevallen…”

“Als iemand me zou vragen of therapie ook leuk kan zijn, kan ik dat sinds kort volledig beamen. Mijn persoonlijke sessies met jou waren zo waardevol en humoristisch, ik kan oprecht zeggen dat ik ervan heb genoten door jou aan de psychologische hand te worden genomen.

Na onze laatste sessie halverwege deze maand ben ik enthousiast huiswaartsgekeerd, opnieuw zeer dankbaar voor de inzichten in mezelf en de handvatten die je aanraakte…”
– S.A.