Home » Persoonlijk » Je emoties de baas zijn

Direct je emoties de baas zijn? Volg de online training

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Als volwassenen lachen we er vaak om: kleine kinderen die boos zijn. Een rood hoofd, de vuistjes gebald, en met een beetje pech krijgt iets of iemand een trap van een klein voetje. Als je zelf kinderen hebt, weet je hoe vaak kinderen boos zijn. En hoe snel ze boos kunnen worden.

Wist je dat we daar veel van kunnen leren?

 

Vergeten te luisteren naar je gevoel

Ooit was jij ook zo. Maar op een gegeven moment heb je jezelf weten te beheersen. Hoe volwassen en positief dat misschien ook klinkt; beheersen is niet per definitie goed. Want met beheersen kwam ook het wegdrukken van die emotie. Het niet meer luisteren naar je eigen gevoel. Het opkroppen van frustraties, met zo nu en dan een uitbarsting als gevolg. Of juist het te pas en te onpas ventileren van jouw emoties.

 

Negeer jouw boosheid niet

In de online videocursus ‘Omgaan met boosheid’ staat jouw emotie centraal. Je leert in twaalf lessen waar jouw boosheid en andere emoties vandaan komen en hoe je hier op een gezonde manier mee om kan gaan. Want dat laatste is belangrijk: boosheid mag er zijn. Het is een basiskracht die je niet mag negeren. Als je geen aandacht hebt voor je eigen boosheid, kun je klachten krijgen; je kunt angstig en onzeker zijn. Je kunt soms een depressie krijgen en fysieke klachten. 

 

Ook werkt het door in relaties. En als je daarover nadenkt…is het misschien best logisch. Want als jij niet goed om kunt gaan met je emoties, met je boosheid; hoe kun je dan wél goed omgaan met een ander? En die ander met jou? Als het voor jou niet duidelijk is dat je boos bent, kun je ook niet duidelijk zijn tegen andere mensen. En dat zorgt voor veel conflicten binnen relaties (werk en persoonlijk).

 

Leer luisteren naar je gevoel

De online training over emoties kan erg handig voor je zijn als je zo snel mogelijk wilt beginnen met werken aan je boosheid, irritatie en angst. Je kunt het volgen in je eigen tijd en je kunt altijd terugvallen op mijn hulp. Voor mijn fysieke trajecten is een wachtlijst, maar voor deze videocursus natuurlijk niet. 

Goed om te beseffen: het is een volwaardige training. Na het volgen ervan (sterker nog; tijdens het volgen van de training) zal je resultaat merken. Je hoeft dus ná het afronden van de online training, geen fysiek traject bij mij te volgen. 

Natuurlijk mag dat wel; ik wil graag samen met jou aan het werk. Het is een voordeel dat jij door het volgen van de videocursus veel kennis hebt opgedaan en ervaring hebt gekregen. Ook dankzij de opdrachten in de training. We kunnen dus heel gericht aan de slag.

 

Lees hier meer over deze online training over emoties en meld je vandaag nog aan.

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie.

Meer informatie