Videocursus

Relatiecursus: Conflicten oplossen

Om toegang te krijgen tot de videoserie, moet u een account aanmaken. Dat kan hieronder. Uw gegevens worden alleen gebruikt om u toegang te geven tot deze website en niet voor commerciële doeleinden.

Wilt u de relatiecursus zakelijk volgen? Vink dit dan aan in het aanmeldingsformulier. We zorgen er dan voor dat u een factuur van ons ontvangt. Bekijk hier hoe we met uw privacy omgaan.

Online Videocursus

€ 295,- euro
incl. BTW

Nu aanmelden

Nieuw

Online Videocursus + Coaching (30 min)

€ 390,- euro
incl. BTW

Nu aanmelden
 • 30 dagen bedenktijd

De online relatietherapie kost 295 euro. Omdat je iets op afstand koopt en je van tevoren niet precies weet wat je krijgt, geven we je bedenktijd. Als jullie binnen 30 dagen na het volgen van de online relatietherapie niet tevreden zijn, om welke reden dan ook, geef dit dan aan ons door. Dan krijgen jullie het geld terug.

 • Gratis luisterversie van Het Bezoek

Wanneer je op zoek bent naar een manier om je relatie te verbeteren of te verdiepen, dan lees je in het boek Het Bezoek een van de meest krachtige manieren om dat te bereiken. Door een ‘bezoek’ te doen, leer je je partner weer in de ogen te kijken en als een bron van rust en plezier te ervaren. Je krijgt bij de online training een luisterversie van dit praktische relatieboek gratis.

 • Tijdloos toegang tot een handige online omgeving

Alle online relatietherapie sessies kunnen afzonderlijk én samen met je partner bekeken worden, via hetzelfde account. Iedere week ontvangen jullie een e-mail met een nieuwe les. Via een handige online omgeving kunnen jullie alles terugkijken en sessies vooruitkijken. Het traject duurt in totaal totaal drie maanden. Na die tijd blijven jullie toegang houden tot alle video’s, artikelen en huiswerkopdrachten.

Inhoud van de relatiecursus

1 – Conflicten doorzien en oplossen

In deze eerste les introduceren we de interactiecirkel. Deze speelt een belangrijke rol in deze relatiecursus, net zoals drie andere effectieve methodes: Emotionally focused Therapie (Sue Johnson), Imago relatietherapie (Harville Hendrix) en Encounter-centered Couple Therapie (Hedy Schleifer).

Stap voor stap word je in deze online relatietherapie meegenomen door de belangrijkste inzichten uit deze benaderingen. Net zoals dat ze duizenden andere koppels geholpen hebben, zullen ze ook jouw relatie enorm verrijken.

2 – Als de verbinding verbroken wordt…

De kwaliteit van de verbinding tussen jou en je partner vormt de basis van jullie relatie. Zodra het gevoel ontstaat dat de verbinding is verbroken, reageren vrouwen en mannen vaak verschillend. We laten deze verschillen zien, want weten wat er precies bij je partner gebeurt, helpt om er beter mee om te gaan.

3 – Krijg controle over je brein

Er zijn twee emoties die tijdens een conflict van belang zijn: primaire en secundaire emoties. Hans legt deze termen aan je uit, vertelt wat de verschillen zijn en waarom het zo belangrijk is om dit te weten.

Daarbij krijg je onderwijs over de werking van het brein. Het brein is de belangrijkste reden dat veel relaties niet goed zijn. Het goede nieuws is dat je de regie van het brein over kunt nemen! Het onderwijs over het brein is voor velen een belangrijke sleutel in het doorbreken van negatieve patronen.

4 – Hoe denk jij over jezelf en je partner?

Hoe je denkt, is belangrijk! Als je brein flipt, zorgt dit ervoor dat je stopt met nieuwsgierig zijn naar waarom iemand iets doet of zegt. Je kunt dan alleen nog maar vanuit je eigen emotie reageren. Daar horen allerlei gedachten bij waarin we veel oordelen hebben en meningen hebben. Vaak vullen we van alles in zonder dit nog te checken of deze gedachten kloppen.

Veel mensen denken niet na over wat ze precies denken voorafgaand aan conflicten. Hoog tijd om deze gedachten over jezelf en je partner eens in kaart te brengen. Dat gaan we in deze les daarom ook doen.

5 – Welke ruimte neem je eigenlijk in?

Hoeveel ruimte neem je in in je relatie? Ben je een ‘terugtrekker’ (schildpad) of juist de ‘achtervolger’ (chimpansee). Misschien zijn jullie allebei een schildpad?

Je gaat in deze online relatietherapie begrijpen waarom jij je de ene keer terugtrekt, terwijl je een andere keer meer ruimte inneemt. Voor veel koppels is deze les een enorm keerpunt!

6 – Welk dier is jouw favoriet?

De introductie van de chimpansee en de schildpad helpt om beter te begrijpen welke impact koppels op elkaar hebben. Je leert het dier in jezelf te herkennen. Chimpansees reageren anders dan schildpadden. Je krijgt praktische tips en oefeningen hoe jullie elkaar kunnen helpen om “normaal” met te communiceren. Soms heb je trouwens twee dezelfde diertypes in de relatie. Hoe dat zit, wordt verder uitgelegd.

7 – Hoe kan ik de duivelse dans doorbreken?

Je leert in deze les online relatietherapie diepere oorzaken van een conflict sneller te doorzien, dus het “lek” sneller boven water te krijgen over wat de werkelijke oorzaken zijn.

8 – Ik ben uitgeput van het knokken, help me!

Het ontbreken van een hartverbinding, sluimerende of juist escalerende conflicten: uiteindelijk worden we daar als mens enorm moe van. Ik ga in op de oorzaken en hoe je de negatieve spiraal kunt doorbreken. Er blijkt veel meer mogelijk dan mensen voor mogelijk houden! Je leert over de impact van het gevoel onder water te worden geduwd, of in het moeras te zitten: ofwel zit je partner je te veel op je huid of voel je juist dat je teveel aan je lot wordt overgelaten.

9 – Conflicten voorkomen

In deze online relatietherapie word je uitgedaagd om je authentieke deel van jezelf meer te laten zien. Je leert welke taal er gesproken moet worden om bij de ander binnen te komen. Stap voor stap neemt Hans je mee naar een nieuwe manier van met elkaar communiceren.

Niet alleen is er hierbij aandacht voor een conflict, maar ook juist voor de voeding van de relatie: op welke manier kun je elkaar weer het gevoel geven dat de ander op nummer 1 staat. Met speciaal voor deze relatiecursus ontwikkeld materiaal krijg je extra hulp om zo concreet mogelijk te worden over je ideale relatie.

10 – Het bezoek

Het bezoek is een snelle manier om pijnpunten op een veilige manier te bespreken. In deze online relatietherapie leer je hoe het bezoek een prachtige manier is om verbinding met elkaar aan te gaan. Hoe het precies werkt, kun je beluisteren in het luisterboek “Het Bezoek” dat je gratis bij deze relatiecursus krijgt (huiswerksectie).

11 – De therapeut op de pijnbank

Aan de hand van een conflict in zijn relatie met Rita neemt Hans je mee door de interactiecirkel, waardoor je er meer grip op krijgt en leert om dit zelf toe te passen. Je leert ook het belang van een gezonde balans tussen geven en nemen en hoe dat eruit ziet.

12 – Afronding

Hans zet alles nog even een op een rijtje en geeft nog wat waardevolle adviezen.

Relatietrajecten

Klant aan het woord

Geen maandenlange sessies

“Met slechts een paar sessies hebben we meer inzicht gekregen waardoor we elkaar nu beter verstaan en weer kunnen gaan bouwen aan onze relatie. Hans geeft bruikbare tips en weet zoveel van hoe onze geest werkt waardoor iedere vraag behandeld kan worden.”

Conflicten in uw relatie. Hoe lost u ze op?

Conflicten in je relatie. Ze kunnen over ruzies en woordenwisselingen gaan, maar ook over het missen van passie of het gevoel niet jezelf te kunnen zijn. Beide kunnen (erg) ingrijpend zijn. Deze relatiecursus geeft handvatten om ze op te lossen.

Een relatiecursus kost veel tijd en geld. Helaas levert een traject niet altijd het gewenste resultaat op. Dat komt omdat veel therapeuten teveel gericht zijn op het oplossen van actuele problemen. In het meest positieve geval worden die opgelost, maar voordat u het weet, zit u weer in dezelfde negatieve spiraal.

Op de lange termijn blijkt er onder de streep niet veel te zijn veranderd.

Maar, hoe krijgt u dan wel een stabiele liefdesrelatie?

Dat lukt als jullie de negatieve communicatiepatronen kunnen doorbreken én tools in handen krijgen waarmee jullie weer echt verbinding kunnen krijgen.

Hier inzicht in krijgen is essentieel voor ieder koppel dat verlangt naar een relatie met meer verbinding en intimiteit.

Deze online relatietherapie leert jullie alles over deze belangrijke thema’s.

Herkenbaar?

 • Zijn jullie moe van conflicten over “niets” en begrijpen jullie ook niet waar ze vandaan komen?
 • Ervaar je een vervelende afstand tussen jou en je partner?
 • Vind je je partner veeleisend of juist passief?
 • Leven jullie met elkaar als broer en zus?
 • Ben je het gedoe zo zat dat je wil opstappen?
 • Heb je het gevoel vastgelopen te zijn?
 • Wil je de intimiteit nieuw leven inblazen?
 • Vraag je je af of de liefde weer kan opbloeien?
 • Beginnen jullie kinderen te klagen over de ruzies die jullie hebben?
 • Voel je dat er toch iets ontbreekt?
 • Willen jullie de goede relatie met elkaar verder verdiepen?
 • Willen jullie je goed voorbereiden op een huwelijk?
 • Als je je in een of meerdere van deze punten herkent, is deze relatiecursus helemaal voor jou bedoeld.

Een relatiecursus over conflicten

Veel mensen denken bij conflicten aan ruzies of escalaties, maar bij veel koppels is dat niet eens aan de hand.

In een goede relatie voel je rust en verbinding en help je elkaar om de ander zichzelf te kunnen laten zijn in de omstandigheden waarin je je bevindt. Als je dat niet ervaart, dan voelt dat als een conflict met het ideaalbeeld dat je van een relatie zult hebben: er moet toch meer te halen zijn in een relatie.

Daarmee is een conflict niet pas een conflict als je het uitspreekt, maar speelt dit zich al van binnen af. Ook dan is deze relatiecursus voor jou bedoeld!

Deze relatiecursus gaat over zowel de oorzaken als het voorkomen van ruzies en escalaties, maar ook over de laatste categorie conflicten. Want deze relatiecursus legt de oorzaken bloot van het gebrek aan rust, verbinding en het gevoel niet jezelf te kunnen zijn… en toont je de weg eruit.

Videocursus

Relatiecursus voor ondernemers

Als je ondernemer bent, zul je merken dat deze relatiecursus niet alleen de relatie met je partner verbetert, maar ook met je medewerkers.

Bovendien is de online relatietherapie als opleiding volledig aftrekbaar. Je betaalt daarmee dus iets meer dan de helft van het nettobedrag zonder de btw. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de ’30 dagen geld terug garantie’.

Triple impact

Online relatiecursus

Weer die vlinders voelen

Tijdens de online relatietherapie ga je zien dat conflicten niet zomaar uit de lucht komen vallen. Er zijn redenen voor. Zodra je die weet, ben je al dichtbij de oplossing. In 12 sessies krijg je hier inzicht in en ontdek je hoe je weer die vlinders in je buik kunt gaan voelen.

Verdiepend & praktisch

Bij alle sessies staan persoonlijke kanttekeningen met uitgebreide informatie over het onderwerp. Ook bevat iedere sessie leerzame huiswerkopdrachten die helpen om datgene wat je leert leren in de praktijk te brengen.

30 dagen bedenktijd

De relatiecursus wordt verzorgd door psycholoog Hans ’t Hart. Je zult merken dat hij over een enorme dosis ervaring en kennis beschikt. Omdat je van tevoren niet weet of de relatiecursus aansluit op jullie verwachtingen, geven we 30 dagen bedenktijd.

Over ons

Online relatiecursus,
maar toch persoonlijk

De online relatietherapie bestaat uit 12 sessies onder leiding van de ervaren relatietherapeut Hans ’t Hart (psycholoog NIP, 1962).

Hans heeft in zijn leven te maken gehad met een aantal persoonlijke crises en een crisis in zijn relatie met zijn vrouw Rita (zie foto). In dit online traject is hij transparant over zijn persoonlijke leerprocessen.

Hij heeft inmiddels twee boeken geschreven: Het Bezoek en Waarom U Wellicht Beter Bij Uw Huidige Partner Kunt Blijven. Hiervan zijn er inmiddels duizenden verkocht.

De online sessies zijn gebaseerd op zijn ervaringen van Hans met meer dan duizend koppels. Bij elke video wordt een belangrijke bouwsteen voor het krijgen van een gezonde relatie besproken.

Jullie leren over verbinding, hoe jullie van hart tot hart in contact met elkaar kunnen blijven en hoe de relatie weer goed kan gaan werken.

Tijdens het traject heb je recht op een telefonisch consult met Hans.

Hoe werkt de relatiecursus?

Aan de hand van 12 online sessies zult u – net zoals vele andere koppels – een route ontdekken om uit diverse relatie-issues te komen.

Iedere sessie bestaat uit twee video’s van relatiecoach Hans ’t Hart, aanvullende opmerkingen en huiswerkopdrachten. Wekelijks ontvangt u een nieuwe sessie in uw mailbox. Via een handige online omgeving kunnen jullie alles terugkijken en sessies vooruitkijken.

Kosten van de relatiecursus

Het online relatietraject kost 295 euro. Dat lijkt misschien veel geld, maar het is een stuk voordeliger dan wat een persoonlijke relatiecursus kost, terwijl de aanpak goed te vergelijken is. Als jullie er beiden serieus mee aan de slag gaan, zal dit jullie herstel brengen op vlakken waar dit nodig is. Net zoals bij onze face-to-face relatietrajecten. Bovendien krijgen jullie 30 dagen bedenktijd. Als de online relatiecursus voor jullie niet werkt, krijgen jullie het geld terug.

Eventueel zouden jullie aansluitend een relatieweekend of een persoonlijke relatiesessie kunnen volgen. Maar wacht eerst het resultaat van dit online traject maar eens af, want mogelijk is een vervolgstap helemaal niet nodig.

Eindelijk weer contact van hart tot hart

Het online relatietraject bevat de belangrijkste inzichten van wereldberoemde relatietherapeuten als Sue Johnson, Hedy Schleifer en Harville Hendrix. Daar voegt relatiecoach Hans ’t Hart nog eens meer dan 20 jaar ervaring met meer dan 1000 koppels en zijn eigen relatie met Rita ’t Hart aan toe. Bij elke video wordt een belangrijke bouwsteen voor het krijgen van een gezonde relatie besproken.

U leert over verbinding, hoe u echt contact krijgt van hart tot hart en hoe u uw relatie weer nieuw leven in kunt blazen.