Hans ’t hart: NIP Psycholoog

Relatieproblemen

Relatietrajecten

Introductie

De relatietrajecten van Triple Impact zijn kortdurend en verrassend effectief. Dat komt met name door de uitgebreide ervaring van relatiepsycholoog Hans ’t Hart en de unieke wijze waarop hij diverse relatietherapiemethodes met elkaar verbindt. Lees onze blogs om nader kennis te maken met Hans ’t Hart en zijn manier van werken.

Boeken

Boeken over relatieproblemen

Compleet vernieuwde 3e druk
(168 pagina’s)

Waarom u wellicht beter bij uw huidige partner kunt blijven

In het boek staan 24 artikelen over relatiekwesties die relatiecoach Hans dagelijks in de praktijk tegenkomt. Dit betreft uitgebreide en herziene artikelen van de artikelen in zijn blog plus een aantal gloednieuwe artikelen die speciaal voor dit boek geschreven zijn.

Een van de lezers schrijft: “Hans ’t Hart legt in mooie goedgeschreven artikelen uit dat een goede relatie nastreven gelijk staat aan hard werken. Ik heb de artikelen met veel interesse gelezen en heb er voor mezelf veel uitgehaald. Sommige zaken lijken simpel maar bij het toepassen blijkt dat wanneer je de juiste dingen doet en zegt het makkelijker is dan gedacht. Ik vind dit boekje een aanrader. Ben benieuwd naar zijn volgende boek.”

Lees meer

Bestellen?

Wilt u het boekje op korte termijn ontvangen, bestel ‘m dan via Bol.com of een van de andere online boekwinkels.

Het bezoek

Het nieuwe boek van drs. Hans ’t Hart is nu verkrijgbaar bij Bol.com en alle boekwinkels. Het Bezoek is een mini-boek met inzichten die tot verdieping van je relatie leiden.  Er is ook een luisterboek beschikbaar.

Wanneer u zoek bent naar een manier om uw relatie te verbeteren of te verdiepen, dan leest u in dit boekje een van de meest krachtige manieren om dat te bereiken: het ‘bezoek’.

In het boek wordt verwezen naar demonstratievideo’s

Lees meer

Bestellen?

Wilt u het boekje op korte termijn ontvangen, bestel ‘m dan via Bol.com of een van de andere online boekwinkels.

Het bezoek: Luisterboek

Wanneer u zoek bent naar een manier om uw relatie te verbeteren of te verdiepen, dan leest u in dit boekje een van de meest krachtige manieren om dat te bereiken: het ‘bezoek’. Leer uw partner weer in de ogen te kijken, met nieuwe ogen te bekijken en als een bron van rust en plezier te ervaren.

Het Bezoek wordt voorgelezen door Radio 5-presentator Tom Herlaar.

Luisteren?

Dat kan op verschillende websites, bijvoorbeeld op Storytel.

Crossing the Bridge

Are you in a relationship but feeling lonelier all the time? Do you feel misunderstood, or not heard? Do you miss a real connection with your partner? Are you thinking about giving up on the relationship? Or do you want to experience the connection between the two of you again, but you’re not sure how?

Read more

Videocursus

Videocursus: Relatieconflicten oplossen

Een relatiecursus kost veel tijd en geld. Helaas levert een traject niet altijd het gewenste resultaat op. Dat komt omdat veel therapeuten teveel gericht zijn op het oplossen van actuele problemen. In het meest positieve geval worden die opgelost, maar voordat u het weet, zit u weer in dezelfde negatieve spiraal.

Op de lange termijn blijkt er onder de streep niet veel te zijn veranderd.

Maar, hoe krijgt u dan wel een stabiele liefdesrelatie?

Trajecten

Relatietrajecten voor relatieproblemen

Relatietherapie

Iedere relatie kent hoogte- en dieptepunten. Soms is het lastig om vanuit de dieptepunten weer naar een hoogtepunt te komen. Dit kan zorgen voor oneindige ruzies en discussies. U praat langs elkaar heen en u snapt elkaar daardoor niet. Hierdoor gaat u langs elkaar leven in plaats van met elkaar. Dit is slechts één van de problemen waar mensen tegenaan lopen in hun relatie. De aanleiding voor relatietherapie kan divers zijn, maar vaak melden koppels zich aan met:

 • “We hebben constant gedoe en we weten niet hoe we daaruit kunnen komen”;
 • “We voelen de verbinding niet meer met elkaar”;
 • ”We communiceren gewoon niet goed”;
 • “Sinds de affaire zit het niet meer goed tussen ons en kan het weer goed komen?”;

Wat leert u bij de relatietherapie?

Tijdens de relatietherapie worden veel inzichten vanuit de psychologie en neurowetenschappen gebruikt. Hierdoor krijgt u inzicht in uw situatie, uw gedrag en gaat u het gedrag van uw partner begrijpen. Door elkaars standpunt te begrijpen is het makkelijker om conflicten te voorkomen. Hierdoor ontdekt u hoe uw relatie verbeterd kan worden.Tevens leert u door elkaars standpunt te begrijpen om de verdieping in te gaan binnen uw relatie.

Highlights van relatietherapie

Tijdens de relatietherapie leert u veel verschillende punten verbeteren binnen uw relatie. 

 • U ontdekt hoe u weer verbinding met elkaar kunt krijgen;
 • U ervaart hoe u vervelende communicatiepatronen in uw relatie kunt doorbreken;
 • U leert te praten over de dingen waar het echt om gaat.
 • U leert hoe u uw plek kunt innemen.

Respectvol afscheid nemen

Afscheid nemen kan een (erg) pijnlijk proces zijn. Harville Hendrix (Imago Relatietherapie) en de zijnen, hebben daarom een ‘ritueel’ ontwikkeld waardoor koppels heel doelbewust bij de betekenis van het afscheid en de invulling van hun toekomst stilstaan.

Redenen voor zo’n afscheidssessie kunnen zijn:

 • U weet zeker dat u uit elkaar wilt en wilt dit op een respectvolle manier doen.
 • U twijfelt zo over uw relatie dat u wilt ontdekken hoe het afscheid voelt, hoe dat zou zijn.
 • U wilt afscheid nemen van een moeizaam tijdperk dat achter u ligt, en een nieuw verwelkomen. U maakt samen een nieuwe start.
 • U wilt het verlies van uw partner door scheiding of overlijden verwerken en een tijdperk afsluiten.

Wat gebeurt er tijdens zo’n sessie?

Tijdens deze sessie staat u, zoals gezegd, heel bewust stil bij en neemt u afscheid van uw relatie: de aspecten van de relatie die u heeft gewaardeerd, de aspecten die u als negatief heeft ervaren en afscheid van de dromen die u na het afscheid nooit meer samen zult realiseren. Beide partners zullen dus afscheid nemen. Veelal wil de ene partner vooral afscheid nemen van de partner zelf, terwijl de ander meer van een tijdperk afscheid zal willen nemen.

Afscheid nemen van een relatie

Vaak stoppen mensen met een relatie zonder dat ze een bewust ritueel doen waarin ze samen stilstaan wat de relatie voor hen heeft betekend en hoe de toekomst eruit moet zien. En zeker als er kinderen in het spel zijn, is dat laatste extra belangrijk, omdat de partners in die zin altijd met elkaar verbonden zullen blijven. Er kunnen diverse redenen zijn, waarom u doelbewust afscheid van uw partner wenst te nemen.

Relatietrajecten

Klant aan het woord

Geen maandenlange sessies

“Met slechts een paar sessies hebben we meer inzicht gekregen waardoor we elkaar nu beter verstaan en weer kunnen gaan bouwen aan onze relatie. Hans geeft bruikbare tips en weet zoveel van hoe onze geest werkt waardoor iedere vraag behandeld kan worden.”

Relatieweekend

Relatieweekend voor koppels

(Her)Ontdek de liefde van je leven

Willen jullie romantiek in jullie relatie nieuw leven inblazen? Jullie vastgelopen relatie een nieuwe kans geven? Of gewoon weer eens de tijd nemen voor een verdiepingsslag? Doe dan mee aan ons relatietherapie weekend!

Kan ik weer die kriebels voelen?

Het relatieweekend is bedoeld voor koppels die goed aan een (nieuwe) relatie willen beginnen, koppels die verdieping zoeken en koppels die met serieuze problemen te maken hebben.

In twee dagen leren jullie om (weer) echte verbinding met elkaar te hebben en elkaar te spreken van hart tot hart. Voor sommige koppels is het de eerste keer dat ze elkaar zo intens ervaren.

Daarnaast leren jullie om uit aangepaste patronen te stappen. Het is een weekend waarin de “diepere laag” bij elkaar aangeboord zal worden. Jullie zullen tijdens het relatietherapie weekend over pijnpunten praten, over het gemis en de verlangens die jullie hebben.

Redenen om mee te doen

 • Ervaar (weer) die magische verbinding met elkaar;
 • Ervaar eindelijk weer rust in de relatie;
 • Doorbreek de negatieve cyclus van conflicten;
 • Leer hoe jullie persoonlijke blokkades kunnen verwerken;
 • Ervaar hoe jullie regie kunnen krijgen op invloeden uit het verleden op het heden;
 • Leer hoe jullie pijnpunten op een constructieve manier kunnen bespreken.

De workshop wordt geleid door de ervaren relatiecoaches Hans en Rita ’t Hart.

Jullie hoeven niets te delen met de groep

Ondanks dat er meerdere koppels zijn, hoef je niet bang te zijn dat anderen over jullie issues horen. Ook zullen jullie niet geconfronteerd worden met de verhalen van andere koppels. We hechten veel waarden aan privacy en alle persoonlijke gesprekken voeren jullie alleen met elkaar, eventueel met ondersteuning van relatiecoaches Hans en Rita ’t Hart.

Hans ’t Hart, Psycholoog NIP

TRIPLEIMPACT

Aan Tafel Met Hans ’t Hart

In de 4-delige serie geeft psycholoog Hans ’t Hart antwoord op veel gestelde vragen over relaties.

Lees meer

Over ons

Doe wat u zegt en zorg dat wat u leert blijft hangen

Triple Impact staat voor impact op drie niveaus: praktijk, proces en persoon.

Eigenaar van Triple Impact is Hans ’t Hart (psycholoog NIP, 1962). Hans is ambitieus als het gaat om het bieden van een excellente dienstverlening. Hij heeft in zijn eigen leven te maken gehad met een aantal persoonlijke crises en een crisis in zijn huwelijk. Daarover is hij transparant in zijn artikelen, coachingssessies en online videotrajecten.

De trajecten van Hans zijn kortdurend, grensverleggend en effectief. In reacties van deelnemers van zijn coachingsessies en trainingen wordt hij omschreven als intens, direct, humorvol, inzichtgevend en empathisch. Ook krijgt hij vaak te horen dat hij snel tot de kern kan komen.

Hans is authentiek in zijn benadering en wil u helpen om dat ook te zijn. Hij werkt resultaatgericht vanuit de verwachting dat er ook daadwerkelijk wat bij u gaat veranderen.

Herkent u een van deze punten?

 • Vindt u uw (gespreks)partner ook zo veeleisend of juist passief?
 • Leeft u met uw partner als broer en zus?
 • Bent u het gedoe zo zat dat u wilt opstappen?
 • Heeft u het gevoel vastgelopen te zijn en wilt u de intimiteit nieuw leven inblazen?
 • Vraagt u zich af of de liefde weer kan opbloeien?
 • Is er sprake geweest van een affaire en willen jullie de weg weer terugvinden?
 • Beginnen uw kinderen ook te klagen over de ruzies die jullie hebben?
 • Als u nooit ruzie hebt dan voelt u dat er toch iets ontbreekt, maar wat dan?
 • Wilt u leren om fouten in een eerdere relatie niet weer opnieuw te maken?

Voor sommigen zijn we een laatste strohalm, voor anderen een plek om kleinere deukjes te herstellen en/of inzicht te geven.

Welk relatietraject kunnen jullie het beste kiezen?

Triple Impact heeft diverse individuele en relatietrajecten, maar welke is nu het meest geschikt voor uw situatie? We helpen u met de keuzehulp graag om de juiste keus te maken. U kunt tijdens kantooruren ook gebruik maken van de chatbox rechtsonder op onze website of door op andere manieren contact met ons op te nemen.

Onze aanpak

De trajecten bij Triple Impact zijn kortdurend, maar wel confronterend en emotioneel indringend. U zult vanaf de eerste sessie met elkaar in gesprek gaan. Eerst zoals het nu gaat, om te ontdekken waarom het verkeerd gaat. Heldere principes zullen u helpen de destructieve patronen te doorbreken.

Meer info »

Triple impact

Artikelen