Videocursus

Omgaan met emoties

In de online cursus Omgaan met emoties leer je op welke manier (onderdrukte) emoties zoals boosheid invloed hebben op jouw geestelijke gezondheid. Daarnaast leer je op welke manier je van ‘pakketjes’ af kunt komen die je met je meedraagt. Pakketjes zijn gebeurtenissen waarbij anderen jou hebben gekwetst. Deze pakketjes kunnen voor veel emotionele ballast zorgen; je kunt er iedere dag last van hebben. Zelfs als de gebeurtenis lang geleden plaatsvond.

Aanmelden voor de online cursus Omgaan met emoties

Om toegang te krijgen tot de online cursus moet je een account aanmaken. Dat kan hieronder via de knop ‘Nu aanmelden’. Je gegevens worden alleen gebruikt om jou toegang te geven tot deze website en niet voor commerciële doeleinden.
Wil je de cursus zakelijk volgen? Vink dit dan aan in het aanmeldingsformulier. We zorgen ervoor dat je een factuur ontvangt. Bekijk hier hoe we met jouw privacy omgaan.

Online Videocursus

€ 295,- euro
incl. BTW

Nu aanmelden

Nieuw

Online Videocursus + Coaching (30 min)

€ 390,- euro
incl. BTW

Nu aanmelden

Inhoud van de cursus Omgaan met emoties

 • Hoe je beter functioneert als je jouw emoties – zoals boosheid – herkent, accepteert en goed met ze omgaat
 • Het eerste reactiepatroon: het ontstaan van ergernissen
 • Wat zijn pakketjes en hoe ontstaan ze?
 • Het tweede reactiepatroon: angst en onzekerheid
 • Het derde reactiepatroon: verdriet, wanhoop en negatief denken
 • Het belang van het geven van tegenspel
 • De positieve effecten van het uitpakken van pakketjes
 • De balans tussen begrip hebben en boos zijn
 • Vier principes voor het uitpakken van pakketjes
 • Negatief versus positief hanteren van boosheid
 • Het belang van vergeven
 • Stappen voor vergeving
 • 30 dagen bedenktijd

De cursus omgaan met emoties kost 295 euro (zonder coaching) of 390 euro (met dertig minuten coaching). Omdat je de cursus op afstand koopt en van tevoren niet precies weet wat je krijgt, geven we je bedenktijd. Als je binnen dertig dagen na het volgen van deze cursus niet tevreden bent met de inhoud ervan, om welke reden dan ook, geef dit dan aan ons door. Dan krijg je het geld terug.

 • Altijd toegang tot je eigen online omgeving

Iedere week ontvang je een e-mail met een link naar de nieuwste les. Via een handige online omgeving bekijk je deze les. Ook kun je in deze online omgeving alle lessen terugkijken én sessies vooruitkijken. Het traject duurt in totaal drie maanden. Na die tijd blijf je toegang houden tot alle video’s, artikelen en huiswerkopdrachten.

Voor wie is deze online cursus Omgaan met emoties bedoeld?

Voor veel mensen is het hanteren van emoties ingewikkeld. Sommigen denken dat ze emoties altijd kunnen ventileren, terwijl anderen ze het liefst niet onder ogen zien. Deze cursus leert je hoe je op een gezonde manier met je emoties omgaat.

Deze cursus zal jou helpen als je:

 • Je emoties slecht kunt voelen en onderscheiden
 • Je boosheid en ergernissen niet durft of kunt uiten
 • Snel in je ergernissen schiet
 • Vaak een kort lontje hebt
 • Vaak sombere gedachten hebt
 • Conflicten uit de weg gaat
 • Vaak onzeker of angstig bent

Het kan misschien vreemd klinken, maar de klachten in het rijtje hierboven komen meestal voort uit het niet goed kunnen omgaan met boosheid. Boosheid is een basiskracht die je niet moet negeren. Doe je dat wel, dan treden er allerlei ongewenste effecten op. Zo blijken mensen die niet goed met boosheid kunnen omgaan, of niet eens weten dat ze boos zijn, vaker angstklachten te hebben en onzeker te zijn.

Het goede nieuws is: deze klachten verdwijnen als je je boosheid leert voelen en accepteren, en op een goede manier met boosheid omgaat.
Ook handig om te weten: dit is geen cursus anger management.

Wat leer je in deze online cursus Omgaan met emoties?

Je leert in deze online cursus Omgaan met emoties op welke manier (onderdrukte) emoties zoals boosheid invloed hebben op jouw geestelijke gezondheid. Daarnaast leer je op welke manier je van ‘pakketjes’ af kunt komen die je met je meedraagt. Pakketjes zijn gebeurtenissen uit het verre of recente verleden waarbij anderen jou hebben gekwetst. Deze pakketjes kunnen veel emotionele ballast veroorzaken; je kunt er iedere dag last van hebben. Zelfs als de gebeurtenis lang geleden plaatsvond.

In de cursus Omgaan met emoties laat ik je zien hoe deze pakketjes jou beïnvloeden en belangrijker nog; hoe je ervan af kunt komen.

Deze cursus verandert je leven

Jarenlang worstelde ik met psychische klachten. Ik had last van angsten, onzekerheden en had moeite om grenzen te voelen, laat staan aan te geven. In mijn weg naar een gezond en krachtig leven heb ik effectieve principes geleerd waarover ik in deze cursus vertel. Het heeft mij jaren gekost om deze te ontdekken, maar dankzij deze cursus hoeft dit voor jou niet lang te duren.

De kennis die ik met je deel in deze online cursus Omgaan met emoties pas ik ook toe in de individuele begeleidingen en groepstrainingen die ik geef. Dagelijks zie ik dat het resultaat oplevert. Het werkt voor mij, het werkt voor anderen en het zal ook voor jou werken.

Online individuele videocursus

Klant aan het woord

“Door de benadering van Hans en enkele specifieke opdrachten ontstond er toch een beter begrip voor wat ik deed en vanuit welke emoties ik boos kon reageren.”

“Binnen de cursus komen onderwerpen aan bod die voor mij niet onbekend zijn. Ik ben intussen 73 jaar oud (in ben geneigd om “jong” te zeggen) en heb natuurlijk al de nodige ervaringen opgedaan.

Ondanks die leeftijd en ervaringen: door de benadering van Hans en enkele specifieke opdrachten ontstond er toch een beter begrip voor wat ik deed en vanuit welke emoties ik boos kon reageren. Emoties die in een moeilijke kindertijd zijn ontstaan. Bij momenten werd het een stevige confrontatie en hielp, helpt het nog steeds, die emoties beter te plaatsen en de hanteren.

Met positieve gevolgen voor mijzelf en daardoor direct ook voor mijn omgeving. Ik overweeg nog een individueel gesprek, of gesprekken. Ben ik nog niet uit.”

– B. Van Dijk

Videocursus

Ook voor ondernemers

Ben jij ondernemer, dan is deze cursus als opleiding volledig aftrekbaar

Je betaalt in dat geval iets meer dan de helft van het nettobedrag zonder de btw. Natuurlijk profiteer je ook van de ’30 dagen geld terug-garantie’.

Triple impact

Online cursus

12 uitgebreide lessen

Iedere week ontvang je via e-mail een les. Je logt in en volgt de les wanneer het jou uitkomt. Je kunt de cursus volgen in je eigen tempo.

Verrassende inzichten

Psycholoog Hans ’t Hart deelt de belangrijke, verrassende inzichten die hij ook deelt tijdens zijn coachingssessies en groepstrainingen.

30 dagen bedenktijd

Als je binnen dertig dagen na het volgen van deze cursus niet tevreden bent met de inhoud ervan, dan krijg je het geld terug.

Over ons

Doe wat u zegt en zorg dat wat u leert blijft hangen

Triple Impact staat voor impact op drie niveaus: praktijk, proces en persoon.

Eigenaar van Triple Impact is Hans ’t Hart (psycholoog NIP, 1962). Hans is ambitieus als het gaat om het bieden van een excellente dienstverlening. Hij heeft in zijn eigen leven te maken gehad met een aantal persoonlijke crises en een crisis in zijn huwelijk. Daarover is hij transparant in zijn artikelen, coachingssessies en online videotrajecten.

De trajecten van Hans zijn kortdurend, grensverleggend en effectief. In reacties van deelnemers van zijn coachingsessies en trainingen wordt hij omschreven als intens, direct, humorvol, inzichtgevend en empathisch. Ook krijgt hij vaak te horen dat hij snel tot de kern kan komen.

Hans is authentiek in zijn benadering en wil u helpen om dat ook te zijn. Hij werkt resultaatgericht vanuit de verwachting dat er ook daadwerkelijk wat bij u gaat veranderen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een kort lontje. Is de cursus Omgaan met emoties iets voor mij?

Hoewel dit geen training anger management is, is de cursus erg geschikt voor mensen die een kort lontje hebben. Datzelfde geldt als je veel last hebt van ergernissen. Vaak is dat namelijk een teken dat je onuitgepakte ‘pakketjes’ hebt. Je leert in deze cursus hoe je de pakketjes kunt herkennen, en wat je er praktisch mee kunt doen. Je leert het verschil tussen reageren vanuit persoonlijke kracht (dat is goed) en wat we zouden kunnen noemen een (over)assertief begrenzen (dat werkt niet).

Ik ben zelden boos; ik ben vooral angstig en onzeker. Wat leer ik van deze cursus Omgaan met emoties?

Als je angstig, paniekerig en/of onzeker bent, zal je je niet zo bezighouden met je eigen grenzen en behoeften. Zeer waarschijnlijk ben jij iemand die zich goed kan inleven in de ander en toegewijd is aan het belang van de ander.

Je leert in deze cursus hoe hoog de prijs is die jij betaalt voor het altijd begrijpen en goedpraten. Je leert hoe je jouw grenzen en eigen behoeften kunt leren herkennen en waarom dat juist belangrijk is voor het hebben van gezonde relaties met anderen. Ook ontdek je hoe je op een goede, respectvolle manier met anderen en jezelf kunt omgaan. Je leert hoe je bespreekbaar maakt wat jou dwarszit en waarom dit juist respect oproept.

Ik voel me vaak wat somber. Is de cursus Omgaan met emoties geschikt voor mij?

Als boosheid niet goed gehanteerd wordt, kan het naar binnen slaan. Dit resulteert in vermoeidheid en somberheid. Je kunt dit merken doordat je bijvoorbeeld erg kritisch bent op jezelf. Als mensen afwijzend reageren, bijvoorbeeld op iets wat jij gemaakt hebt, voel je je negatief over jezelf.

Als jij vroeger, net als ik, niet goed hebt leren omgaan met boosheid, zul je vooral verdriet voelen. Maar is het wel verdriet? En hoe is het onderscheid te maken tussen verdriet en boosheid? En kun je van die (psychische) moeheid afkomen? En hoe zit het met die negatieve gedachten? Is het waar dat deze verdwijnen als je leert om boosheid beter te hanteren?

In de cursus Omgaan met emoties leer je gegarandeerd een effectieve manier om emotioneel gezonder in het leven te staan.
Daarnaast geven we ook nog een tevredenheidsgarantie.

Kan ik de factuur toegestuurd krijgen?

Ja, we kunnen de factuur naar je sturen.

Kan ik tijdens het volgen van de online cursus Omgaan met emoties vragen stellen aan de therapeut?

Als je tijdens het volgen van de cursus ergens niet uitkomt of vragen hebt, dan kun je een e-mail naar ons sturen. We zullen hier dan zo snel mogelijk antwoord op geven.

Is er een minimum opleiding vereist voor het volgen van de cursus?

Nee, in principe zou iedereen deze online cursus moeten kunnen volgen.