Home » Relatie » Blijvend resultaat houden na relatietherapie

Blijvend resultaat na relatietherapie? Leer uw emotionele brein kennen

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Ik vind het fantastisch en een goede eerste stap als een koppel met communicatieproblemen samen kiest voor relatietherapie. Maar daarna begint meteen de volgende uitdaging: het vinden van een therapievorm en een therapeut waar u zich beiden fijn bij voelt. U kunt bij ontzettend veel aanbieders terecht. Waarom zou u voor relatietherapie van Triple Impact kiezen? 

 

Kwetsbaar durven opstellen

Veiligheid is het kernwoord in al mijn sessies met cliënten – zowel bij relatietherapie als bij individuele trajecten. Want als iemand zich veilig voelt, durft hij of zij zich kwetsbaar op te stellen. En dat is een voorwaarde om blijvend resultaat te hebben na iedere vorm van therapie. 

Dat heeft alles te maken met het emotionele brein. Elk mens heeft naast de cortex (het deel van het brein waar u nieuwe kennis opslaat) ook een instinctief deel in het brein. Dit deel noemen we het emotionele brein. Alle ervaringen die emotionele impact hadden, zijn opgeslagen in uw emotionele brein. En daarom let dit deel van uw brein er constant op in hoeverre u zich veilig voelt in relaties.

 

Automatische gedragspatronen

Dat werkt als volgt: het emotionele brein vergelijkt huidige situaties met de opgeslagen ervaringen. Lijkt een situatie op een vervelende of kwetsende ervaring die u eerder heeft meegemaakt, dan reageert dit brein in samenwerking met de hersenstam instinctief door te vechten, te vluchten of te bevriezen. Het emotionele, instinctieve deel van uw brein komt altijd eerder in actie dan het weldenkende brein.

Uw emotionele brein heeft ook invloed op de relatie met uw partner. Het is niet vreemd als jullie relatie op een bepaald moment vastloopt en het emotionele brein altijd als eerste reageert. We spreken dan van gedragspatronen. Zowel uw gedragspatronen als die van uw partner zijn automatisch, en het is knap lastig om dit op eigen kracht te veranderen.

Emoties staan centraal

Om die reden is toegang tot uw emotionele brein essentieel tijdens relatietherapie. Tijdens de therapie staan de emoties centraal; we kijken naar het emotionele brein van u en uw partner en naar jullie gedragspatronen. Ja, dit is gevoelig, soms pijnlijk. Maar het is noodzakelijk om blijvend resultaat te hebben na relatietherapie. Want door dit inzicht krijgt u verbinding met uzelf, en pas dan kunt u ook (weer) verbinding voelen met uw partner.

Om te kunnen luisteren naar elkaar en elkaars emotionele brein te kunnen begrijpen, is liefde, respect én veiligheid nodig. Een veilige omgeving waarin u zichzelf kunt zijn. Waarin uw partner zichzelf kan zijn. Triple Impact zorgt voor deze veilige setting.
Lees meer over relatietherapie en wees welkom bij Triple Impact. 

 

Start meteen met relatietherapie

Willen jullie niet wachten maar direct beginnen met relatietherapie bij Triple Impact? Volg dan de online training Relatietherapie, een volwaardige cursus met informatie, allerlei praktische opdrachten en oefeningen. Ook mag u mij tijdens deze online training mailen of bellen bij vragen of om door te praten over een onderwerp. Meer over de online training Relatietherapie leest u hier

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie.

Meer informatie