Home » Relatie » Relatiecrisis verstopte afvoer

Een relatiecrisis en een verstopte afvoer?

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Het bezoek

Een collega-ondernemer van mij had het boekje Het Bezoek naar huis meegenomen omdat het haar een interessant boek leek.

Ze had problemen met de afvoer in de keuken, waardoor de loodgieter langs moest komen. Ze raakten met elkaar in gesprek. Het bleek dat hij al een tijdje in een vakantiehuisje zat omdat zijn huwelijk niet goed ging. Ze gaf hem het boekje om eens te lezen. Een aantal weken later ontmoette ze hem toevallig in een supermarkt. Hoe het ging? Hij had het boekje gelezen en het had hem zo geraakt dat hij het ook zijn vrouw had laten lezen. En ze hadden zich vervolgens aangemeld voor het relatieweekend.

Tijdens dit weekend was de wanhoop weliswaar voelbaar, maar langzamerhand leerden dit koppel elkaar opnieuw te ontdekken. Halverwege zei hij dat er steeds meer kwartjes aan het vallen waren.

Ze leerden niet alleen theorie of trucjes maar vooral hoe ze werkelijk bij elkaar weer konden binnenkomen. De gouden combinatie van Het Bezoek en EFT (Emotionally Focussed Therapy (Sue Johnson) bracht uiteindelijk de doorbraak.

Aan het eind van het weekend vertelde zij dat ze niet voor mogelijk had gehouden dat dit in twee dagen kon gebeuren.

Tja dat was ook onze ervaring toen wij in onze crisis zaten en wij zo’n soort tweedaagse volgden.

Is dit voldoende? Uiteraard is het antwoord nee. Maar het is de start van een nieuw begin. In plaats van radeloosheid en wanhoop wat zich zo gemakkelijk van ons kan meester maken, zicht op een koers op weg naar verandering. Een relatie kan alleen groeien als beide partners kiezen voor groei, als beide partners besluiten om er weer voor te gaan, al dan niet onder begeleiding.

Deze situatie laat ook zien hoe belangrijk het vaak is om mensen in je omgeving te hebben die je op weg kunnen helpen, ook al is het door het geven van een boekje. Misschien kent u ook zo’n iemand of bevindt u zelf in deze situatie. Is het dan niet bijzonder als er dan meer hoop blijkt te zijn dan u in eerste instantie voor mogelijk hield? Mijn boodschap is dan ook, geef niet op maar zoek hulp van de relatietherapeut in Amersfoort, door bijvoorbeeld een relatieweekend te starten.

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie.

Meer informatie