Home » Relatie » Waarom zouden we jullie vertrouwen tijdens het relatieweekend?

Een relatieweekend van Triple Impact: Waarom zouden we jullie vertrouwen?

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Stel, jij wilt een bluetooth speaker kopen, maar je twijfelt tussen twee varianten. Grote kans dat je de reviews gaat lezen over beide speakers en dat jij op basis van deze reviews je keus gaat maken. Mensen laten zich namelijk sterk beïnvloeden door recensies.

Ook over mijn ‘producten’ worden recensies geschreven en wat bén ik blij dat die allemaal positief zijn; de gemiddelde score is een 9.2. Reviews over bijvoorbeeld onze relatieweekenden vertellen de lezer wat de deelnemers zo aansprak tijdens het weekend en waarom ze het anderen aanraden. Ze laten zien waarom je Rita en mij kunt vertrouwen. Ik kan er tal van verhalen boordevol argumenten over schrijven, maar reviews zeggen meer dan al mijn woorden bij elkaar. Daarom licht ik in dit artikel een paar reviews over het relatieweekend toe.

Veiligheid

´Hans en Rita wisten vanaf het eerste moment een veilige sfeer te creëren waardoor de sfeer onderling heel goed en open was.´

Tijdens het relatieweekend, als onderdeel van relatietherapie, kunnen er bij deelnemers emoties loskomen. Zeker op de momenten dat er een ´demonstratie´ is: een koppel zit dan vooraan om te demonstreren wat er eerder is uitgelegd. Ze brengen een ‘bezoek’ aan elkaars gevoelswereld om dichter tot elkaar te komen. Het is intiem en erg persoonlijk. Veiligheid is vooral op die momenten, maar eigenlijk tijdens het hele weekend, erg belangrijk. Door die veilige sfeer durven deelnemers open te zijn.

Als het gaat om openheid, geven Rita en ik zelf het voorzetje. Al ruim tien jaar verzorgen we samen de relatieweekenden. We vertellen over onszelf, onze relatie en de hoogte- en dieptepunten ervan. Dit doen we beiden vanuit ons eigen perspectief. Zo veilig is het: iedereen mag zijn of haar kant van het verhaal vertellen. Je wordt niet beschaamd, er is geen veroordeling. Het gaat er dan ook niet om dat er na het relatieweekend geen conflicten meer zijn, maar dat je merkt hoe je conflicten heel effectief kunt oplossen.

Deskundigheid

´Hans beschikt over buitengewone kwaliteiten als het gaat om coaching en training. Heb wel eerder een training gevolgd maar die viel in het niet bij deze.´

‘De gebruikte methodieken en de manier waarop zij gebruikt waren, vertellen niet alleen over professionaliteit, betrouwbaarheid en integriteit, maar ook over compassie en gevoeligheid voor mensen die met hun relatie worstelen.’

Het vertrouwen van deelnemers in Rita en mij, groeit op het moment dat ze ons met elkaar zien omgaan en in de manier waarop we werken.
We hebben zelf door alle training met Hedy Schleifer (Imagotherapie, EFT en het systemisch werk) de weg van herstel bewandeld. Dat vertaalt zich in de manier waarop we het relatieweekend vormgeven.

En toen gaven we zelf een demonstratie…

Als er iets tussen Rita en mij instaat, praten we het gelijk uit. Ik herinner me nog goed het moment waarop het niet zo lekker tussen ons ging tijdens nota bene een relatieweekend. Rita zei tegen me dat het een goed idee was als wij op dat moment, voor de groep, zélf een ‘bezoek’ zouden doen. Dit keer dus geen vrijwillig koppel, maar de therapeut en zijn vrouw… We brachten een bezoek aan elkaars wereld om ons conflict op te lossen, om op een bewuste en respectvolle manier naar elkaar te luisteren en meer verbinding te voelen.

De deelnemers van dat relatieweekend waren onder de indruk. Ik kan het me voorstellen; normaal gesproken praten wij over deze werkmethode, nu deden we het zelf. En het liet meteen onze deskundigheid en transparantie zien, én het vertrouwen dat we hebben in deze methode.

Eerlijkheid

‘We hebben genoten van de betrokkenheid en professionaliteit van de trainers Hans en Rita. Niet alleen door hun kennis en kunde maar vooral ook door hun eigen relatie en kwetsbaarheid in te brengen.’

Als er spanning is tussen een koppel, merk je dat. Dat zal je vast herkennen: je voelt het aan als het niet lekker gaat tussen bijvoorbeeld een vriend van je en zijn vrouw, of tussen je ouders. Mensen zijn daar nou eenmaal gevoelig voor.

Tussen Rita en mij zit het goed. De chemie tussen ons merk je ook tijdens het relatieweekend. Voor het vertrouwen in ons is dit essentieel. Want waarom zou je deelnemen aan een relatieweekend bij een therapeut van wie de eigen relatie ook niet in orde is? Dat wil je niet want hij is dan niet geloofwaardig.
Ik sprak eens een deelnemer over het relatieweekend. Hij zei: ‘Wat mij zo raakte, was de intensiteit van de verbinding tussen Rita en jou. Als het jullie gelukt is om conflicten op te lossen, moet het ons ook lukken’.

De verbinding tussen Rita en mij is heel diep. Maar dit was niet altijd zo. En daar zijn we altijd eerlijk over. Zo vertellen we tijdens een relatieweekend over onze eigen worstelingen en hoe we eruit zijn gekomen. En natuurlijk over de conflicten die we soms nog steeds hebben. We horen van deelnemers achteraf dat ze het fijn vonden een inkijkje in ons leven te krijgen en om van ons te horen dat Rita en ik sommige zaken ingewikkeld blijven vinden. Tijdens het relatieweekend leer je dat het belangrijk is om over deze conflicten van hart tot hart te praten, in plaats van stressvolle communicatie toe te passen.

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie.

Meer informatie