Relatietrajecten

Relatietherapie trajecten

Home » Trajecten voor relaties » Relatietherapie

Relatietherapie

Iedere relatie kent hoogte- en dieptepunten. Soms is het lastig om vanuit de dieptepunten weer naar een hoogtepunt te komen. Dit kan zorgen voor oneindige ruzies en discussies. U praat langs elkaar heen en u snapt elkaar daardoor niet. Hierdoor gaat u langs elkaar leven in plaats van met elkaar. Dit is slechts één van de problemen waar mensen tegenaan lopen in hun relatie. De aanleiding voor relatietherapie kan divers zijn, maar vaak melden koppels zich aan met:

 • “We hebben constant gedoe en we weten niet hoe we daaruit kunnen komen”;
 • “We voelen de verbinding niet meer met elkaar”;
 • ”We communiceren gewoon niet goed”;
 • “Sinds de affaire zit het niet meer goed tussen ons en kan het weer goed komen?”;
 • “Het lijkt wel of we uit elkaar zijn gegroeid, hoe kunnen we elkaar weer vinden?”;
 • “Ik lijk mezelf wel kwijt te zijn in de relatie, hoe herstel ik dat?”
 • “Er zijn best heftige dingen gebeurd. Hoe kunnen we dat verwerken?”
 • “We staan op het punt van scheiden/zijn gescheiden en willen weten in hoeverre het de moeite waard is om het opnieuw te proberen”;
 • “We staan op het punt van scheiden/zijn gescheiden en willen weten in hoeverre het de moeite waard is om het opnieuw te proberen”;
 • “De intimiteit is ver te zoeken, hoe kunnen we dat weer terug krijgen?”

 

Highlights van relatietherapie

Tijdens het relatietraject relatietherapie leert u veel verschillende punten verbeteren binnen uw relatie. 

 • U ontdekt hoe u weer verbinding met elkaar kunt krijgen;
 • U ervaart hoe u vervelende communicatiepatronen in uw relatie kunt doorbreken;
 • U leert te praten over de dingen waar het echt om gaat.
 • U leert hoe u uw plek kunt innemen.

 

Aanmelden voor relatietherapie?

Wilt u zich aanmelden voor de relatietherapie? Klik dan hier. Wilt u meer informatie? Ook dan kunt u via deze link het aanmeldformulier invullen en wij zullen contact met u opnemen.

 

Waar let ik op?

Als eerste let ik op de sfeer die tussen een koppel hangt. Soms hangt er een bepaalde spanning in de lucht of iets vijandigs en soms voel ik dat er een bepaalde kloof is tussen het koppel. Wanneer dit voor mij duidelijk is, zal dit ook voor de omgeving van de partners duidelijk zijn. Voor mij is het altijd weer een uitdaging om de kern van deze kloof te onderzoeken. Waar komen de gevoelens vandaan en hoe kan dit worden opgelost? Dat zijn de vragen waarmee ik de relatietherapie sessies inga. 

 

Wat leert u bij de relatietherapie?

Tijdens de relatietherapie worden veel inzichten vanuit de psychologie en neurowetenschappen gebruikt. Hierdoor krijgt u inzicht in uw situatie, uw gedrag en gaat u het gedrag van uw partner begrijpen. Door elkaars standpunt te begrijpen is het makkelijker om conflicten te voorkomen. Hierdoor ontdekt u hoe uw relatie verbeterd kan worden. Tevens leert u door elkaars standpunt te begrijpen om de verdieping in te gaan binnen uw relatie. 

Wanneer u moeilijkheden ervaart in uw relatie, kan het lastig zijn om deze cirkel van negativiteit te doorbreken. Hierdoor valt u telkens terug in hetzelfde patroon. Door deze patronen te doorbreken pakt u het probleem bij de kern aan. Hierdoor maakt u ruimte voor fijne momenten met uw partner en ziet u weer in waarom u samen bent. 

Ook is het van belang om veel met elkaar te praten. Wij merken vaak dat koppels praten over de verkeerde dingen. Ze praten over een trigger die de emmer deed overlopen, maar niet over de kern. Hierdoor wordt aan de oppervlakte een discussie uitgepraat maar zal dit telkens opnieuw gebeuren, omdat veel dieper nog meer problemen zitten die eigenlijk veel belangrijker zijn. Daarom leert u tijdens de relatietherapie om te praten over de dingen waar het écht om gaat. Soms is dit even zoeken en weet u niet precies waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Uit ervaring blijkt dat door middel van gesprekken voeren blijkt dat er vaak een andere reden achter uw gevoelens ligt dan wat u zelf denkt. Door uw gevoelens voor uzelf en uw partner op een rijtje te zetten, leert u goed te communiceren over de écht belangrijke punten. 

 

Relatietherapie voor een blijvende doorbraak

Wilt u een blijvende doorbraak in uw relatie, maar weet u zelf niet hoe u dit voor elkaar kunt krijgen? Wij werken tijdens de relatietherapie vanuit drie werkmodellen: Emotionally Focused Therapy (Sue Johnson), Encounter centered Couples Therapy (Hedy Schleifer) en systemisch werk (Hellinger, Els van Steijn, e.a.). Wij werken landelijk, waarbij koppels uit alle provinciën hun weg vinden. Ook werken wij met koppels die verblijven in het buitenland en ondersteunen wij hen tijdens de relatietherapie via videobellen. Gebaseerd op meer dan 10 jaar intensief werken met koppels hebben wij ook een videocursus ontwikkeld om het gat aan kennis en beschikbare zelfhulp oefeningen te dichten. Wij nemen u hierin mee op relatie avontuur op wat ook voor ons geholpen heeft om uit onze crisis uit 2005 te komen. Er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden naast ‘normale’ relatietherapie om onze hulp in te schakelen. 

 

Aanmelden voor de relatietherapie?

Heeft u interesse in de relatietherapie? Wilt u uw relatie verbeteren? Of wellicht weet u het nog niet? Klik dan hier en vul het aanmeldformulier in. Wij zullen dan contact met u opnemen. Wij zijn toegewijd aan het bieden van persoonlijke zorg en aandacht voor elk koppel. We begrijpen dat elke relatie uniek is en daarom wordt onze aanpak aangepast aan uw specifieke behoeften en situatie. Tijdens de relatietherapie werken we samen aan het identificeren van onderliggende problemen en het ontwikkelen van effectieve communicatiestrategieën. Hierdoor kunt u niet alleen huidige conflicten oplossen, maar ook toekomstige problemen voorkomen. Wij zijn er om u te ondersteunen bij het opbouwen van een sterke, liefdevolle en veerkrachtige relatie. Uw reis naar een gelukkiger en gezondere relatie begint bij ons. Neem die stap en wij zullen er zijn om u door het hele proces te begeleiden.