Relatieweekend

Reacties relatieweekend

“Geweldig”

“Geweldig! Blijkbaar werkt ‘in beelden denken’ heel goed voor mij. De metaforen als chimpansee en de schildpad zijn zo verhelderend en kloppend.
Ook ‘het bezoek’ aan de hand van de twee werelden met de brug ertussen maakt het voor mij heel makkelijk om met mijn aandacht volledig bij de ander te zijn.  Het is een simpele manier van echt communiceren en ik weet zeker dat er vele huwelijken gered kunnen worden door het toepassen van deze interventie. Uiteindelijk draait alles om communicatie, begrip voor de ander, en je gehoord en gezien voelen door de ander.”
– Harmke

“Zeer kernachtig”

“Zeer kernachtig, van alle franje ontdaan met adequate voorbeelden en lesmateriaal.”
– MVDG

“Rust in ons gesprek”

“Heel erg bedankt voor het mooie, leerzame en intensieve weekend wat we met jullie mochten meemaken. Wij gingen naar het weekend omdat we ons huwelijk belangrijk vinden en omdat dit ons een goede investering leek. We hoopten dat we samen weer wat sterker zouden staan, dat het meer verbinding zou opleveren tussen ons. Dat hebben we ook zeker gekregen. We hebben veel nieuwe kennis opgedaan over hoe onze hersenen werken en over welke valkuilen er op de loer liggen. Maar vooral het praktisch aan de slag gaan en het doen van ‘een bezoek’ heeft ons veel opgeleverd en passen we thuis nog steeds toe. Het helpt ons echt om onderwerpen die normaal gesproken alleen maar tot discussie en irritatie leidden nu op een rustige en fijne manier met elkaar te bespreken. We zijn allebei erg blij dat we aan het weekend hebben deelgenomen.
Tegen andere stellen zouden we willen zeggen: ook als je het samen al goed hebt is dit zo goed om te doen. Wacht niet af met investeren in je relatie tot er problemen zijn, maar kies ervoor om nu je relatie te versterken. Het is het meer dan waard.
– Bob en Roos Philipse

“Heel, heel veel geholpen”

“Geweldig! We hebben in twee dagen tijd zoveel over elkaar geleerd en over ons zelf. We wisten al van elkaar dat we erg veel van elkaar houden. Ik had moeite als Harmke iets probeerde te vertellen en betrok dat direct op mezelf. H. op haar beurt begreep niet waarom ik zo anders reageerde op haar verhaal, dan dat zij verwachtte. Nu weten we hoe we moeten praten. En dat een goed gesprek, een goede voorbereiding nodig heeft. Het heeft ons heel, heel veel geholpen. Dank je wel.”
– Roel

“Investering dubbel en dwars waard”

“Het relatieweekend van Hans en Rita is de investering dubbel en dwars waard. De methodieken die op zeer praktische manier worden aangereikt zorgen ervoor dat je elkaar op een dieper niveau gaat begrijpen en daardoor anders leert om te gaan met elkaar. Het mooiste van het geheel is dat je elkaar echt kunt helpen met het oplossen van op dieper gelegen problematiek waarvan je zelf niet eens weet dat die, mede, problemen kunnen veroorzaken in je relatie. Hans en Rita zijn zelf een mooi, levend voorbeeld en trainen op een zeer betrokken en respectvolle wijze. Wij hebben er erg veel aan gehad. Bedankt!.”
– Smallenbroek

“Nieuw hoofdstuk in ons leven”

“Een prima opening naar een nieuw hoofdstuk in mijn/ons leven. Hans en Rita, en ook de andere koppels, door de inkijkjes in hun levens, leverden zeer bruikbaar gereedschap, waar we nog lang baat bij zullen hebben.”
– Gert

“Diep onder de indruk”

“Ik ben zelf ook therapeut, maar was diep onder de indruk van het concept waarmee ze werken. Echt een verrijking voor mijn praktijk en manier van werken. Maar veel belangrijker was het weer terug vinden van mijn eigen partner, met praktische handvatten die we ook meteen met elkaar blijven doen. Het is een mooie mix van theorie, praktijk, demo’s en begeleiding, op een prettige, rustige en ‘veilige’ omgeving. Een echte aanrader.”
– Cremers

“Na 38 jaar gehoord en begrepen”

“Door het relatieweekend heb ik meer begrip en bewogenheid voor mijn partner gekregen.
Wat mijzelf betreft,voor de eerste keer in 38 jaar huwleijk,voelde ik mijzelf echt gehoord en begrepen.
Ik durf het aan om na veel teleurstelling opnieuw kwetsbaar te zijn en vertrouwen te geven.
Wat ik niet voor mogelijk hield,zag ik gebeuren,bij mijzelf,mijn partner en anderen.
Kostbaar,heilzaam en heel bijzonder!!” 
– HW

“Absolute aanrader”

“Het weekend was inspirerend en effectief, een absolute aanrader wat mij betreft. De methode die we oefenden (het bezoek) vind ik geweldig. Mijn partner en ik zijn na het weekend meteen verder gegaan. We gaan geregeld op bezoek bij elkaar en met name de frustratiebezoeken, waarin we de koppeling met het verleden maken, zijn zeer behulpzaam. De veiligheid en ruimte die de methode biedt vind ik bevrijdend. Ik heb al heel wat therapie en ontwikkelingtrajecten meegemaakt, maar dit vind ik geweldig. Zo effectief, zo eenvoudig eigenlijk om te leren (2 dagen zijn voldoende, inderdaad).
Mijn partner en ik leefden al een tijdje apart. Nu zijn we weer samen op weg. En ik verwacht dat we binnen afzienbare tijd weer samenwonen.” 
– Dick

“Meer dan waard”

“Wij hebben als echtpaar een waardevol relatieweekend gehad bij Triple Impact onder leiding van Hans en Rita. Hun professionaliteit, onderlinge samenwerking, openheid en bereidheid ook zelf eigen ervaringen te delen, leveren een belangrijke bijdrage aan de hoge kwaliteit van dit relatie-trainingsweekend. Op een mooie congreslocatie en in aanwezigheid van 7 andere stellen hebben we samen heerlijk kunnen nadenken, werken en oefenen aan onze relatie. Niet vanuit pijn of tekort, maar gericht op verbetering en het verlangen (nog) meer van elkaar te genieten. Leren en luisteren in de groep afgewisseld met oefeningen die je samen doet maken het weekend afwisselend.
Geen theorieverhalen, maar real cases en persoonlijke voorbeelden uit het dagelijks leven. Voor ons was het de financiële en tijdsinvestering meer dan waard. Van harte aanbevolen.”
– Dirk K.

“Bijzonder”

“Onze relatieweekenden bestonden altijd uit een weekendje Parijs of bijvoorbeeld wandelen in Ierland.  Tijdens het relatieweekend met Hans en Ria hebben we op een bijzondere en zorgvuldige manier stilgestaan bij onszelf en onze relatie . De nuchtere en goed doordachte aanpak, gaf mij veel vertrouwen. Ook de uitspraak van Hans dat het effect van het relatieweekend ongeveer 3 dagen zou aanhouden, gaf mij een goed gevoel. Geen valse romantische verwachtingen. Met hetgeen wat werd aangeboden in het weekend, mogen we zelf verder aan de slag. We zijn nu enkele weken verder en met nog meer vertrouwen dan voorheen, gaan we nu samen verder.” 
– Evert-Jan

“Heimwee naar het relatieweekend”

“Na zes weken: “Het gaat gelukkig heel goed met ons, soms hebben we best weleens een hobbel, maar komen we steeds samen op een goede manier weer uit, wat we daarna dubbel fijn vinden, we hebben echt wat aan het weekend gehad en kijken er soms met heimwee naar terug.”
– DV

“Scheiding van de baan”

“Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het afgelopen bijzondere weekend.We hadden allebei werkelijk niet gedacht dat we zo’n ommezwaai zouden maken. We stonden op het punt van scheiden en die beslissing is voorlopig van de baan. W. komt weer thuis wonen, we hebben afgesproken door te gaan met therapie en de eerstkomende 6 maanden in ieder geval niet uit elkaar te gaan. Hoera!”
– Anoniem

“Inspirerend!”

“Hans en Rita echt een authentiek voorbeeld van een (dynamisch) stel. En van wie kan je dan beter leren en je laten inspireren dan van een goed voorbeeld? Ik vond het ook heel leuk om dat ‘spel’ te doen van de chimpansee en de schildpad.”
– Fabian

“Boven verwachting”

“Het weekend was boven verwachting met veel voorbeelden uit jullie eigen relatie die geloofwaardig waren”.

“Het beste verjaardagscadeau ooit”

“Het weekend heeft ons veel geholpen in onze relatie. We zijn nog maar één keer bij elkaar op bezoek geweest. De techniek van het bezoek zullen we zeker nog wel eens toepassen, al zal dat niet heel vaak zijn. Maar gewoon al het feit dat we verder ook veel fijner en opener met elkaar kunnen praten, maakt enorm veel verschil. De sfeer tussen ons is een stuk verbeterd, er is veel meer intimiteit en gezelligheid.
Nogmaals hartelijk dank voor het weekend! (Inderdaad) het beste verjaardagscadeau ooit ;-)”
– Feedback na een half jaar. F en E.

“Goede begeleiding”

“Mooie werkvormen en goed begeleid, met veel zorg. Prettige locatie, bedankt voor de diepgang en humor, dat werkt mooi samen.” 
– Niels

“Op lange termijn toepasbaar”

“Wat ons heeft aangesproken zijn de articipatie van alle aanwezigen inclusief Hans en Rita, aansluiting op problematiek van deelnemers; oplossingsgerichtheid van alle oefenstof; duidelijke uitleg en instructies; veilige omgeving, aangereikte instrumenten direct inzetbaar/toepasbaar, ook op lange termijn.”
– Anoniem

“Intensief met veel handvaten”

“Intensief weekend, veel handvaten gekregen, leuke interactie tussen jullie beiden.”
– Martine

“Een entourage waar wij ons snel op ons gemak voelden”

“Jullie zijn zelf ervaringsdeskundige en delen dit heel ongekunsteld; goede en duidelijke ervaring en kennis over onderwerpen; veel ruimte voor vragen en wie wij zijn; goede locatie met fantastische catering; een entourage waar wij ons snel op ons gemak voelden.”
– Anoniem

“Bemoedigend”

“Imagotherapie vind ik een mooie methode en de begeleiding die Hans gaf tijdens de demonstratie waar ik in zat bemoedigend en ondersteunend.”
– Anoniem

“Weer genieten van elkaar en de kids”

“Hans, Rita; wij hadden jullie ECHT nodig om onze relatie uit een bepaalde vicieuze cirkel te halen. Onze feedback zegt genoeg en de nieuwe inzichten tijdens het relatieweekend heeft ons rustiger gemaakt in de relatie al is het af en toe nog met incasseren en weer doorgaan, tot 100 tellen, de onzekerheid komt bij mij wel eens om de hoek kijken dat we niet ‘weer’ in het oude patroon gaan vallen. Met jullie tips en inzichten hou ik me staande en geeft me kracht en positiviteit die ook zijn uitstraling heeft op onze relatie.
Het ‘bezoek’ waar wij eerst lacherig over deden heeft een wezenlijke bijdrage opgeleverd om respect te tonen, voorzichtig met elkaar om te gaan….voorzichtig inderdaad…want wat doet het ons goed Hans dat we zuinig op elkaar moeten zijn en op onze kinderen. We kunnen weer genieten van elkaar en van de kids. We hebben doelen gesteld om meer bij elkaar te zijn. En we voelen ons gehoord. We zouden graag nog eens een bezoek doen met jullie coaching. En dan dat X. dan bij mij op bezoek gaat. In het relatieweekend ben ik bij hem op bezoek geweest. Wij kunnen dit (nog) niet alleen/durven het nog niet alleen.

Nogmaals zoveel dank voor jullie pure benadering en dan zo jezelf kunnen zijn. Wat fijn dat er zulke mooie mensen als jullie zijn!” Feedback na een half jaar, geanonimiseerd.
“Het is bezoek is simpel maar effectief om bij elkaar thuis te komen”

“Goede balans”

“Ik voelde me heel snel welkom. Het is verbazend hoeveel meer de werkvorm van het bezoek met vaste vragen en antwoorden mijn partner in staat brengt een stukje van mij te ontdekken en mij dat te laten ontdekken. Ik waardeer ook de openheid van Hans en Rita over hun eigen zoektocht. Er was een goede balans tussen oefeningen, demonstraties en pauzes.”

“Absolute aanrader”

“Absolute aanrader voor elk huwelijk! Wat een ontdekking! Hans je bent hiervoor geboren! wat een humor. Mooi om te zien hoe open jullie zelf zijn. Locatie is goed. Voldoende ruimte binnen en buiten.”

“Ongelooflijk!”

“Confronterend als je na 30 jaar merkt, dat je samen een goed leven hebt, en toch vaak langs elkaar heen leeft. Gelukkig biedt deze bewustwording tegelijkertijd een opening naar meer kwaliteit van samenleven. Maar hoe doe je dat …Op de site van Triple Impact lazen we over de werkwijze van Hans ‘ t Hart en op You Tube hebben we het filmpje van Hedy Schleifer bekeken. Deze manier van communiceren en de manier waarop de gesprekken begeleid werden, sprak ons allebei aan. Na een aantal gesprekken met Hans, hebben we ons ingeschreven voor zijn tweedaags Relatieweekend. Naast gesprekken, filmpjes en uitleg van Hans in het weekend, kon een koppel vrijwillig een oefening – voor de groep – doen, door een bezoek aan elkaars wereld te brengen. Tijdens deze intensieve ontmoeting zag je gaandeweg essentiële dingen bij allebei veranderen. Hun houding veranderde, ze keken anders, praatten anders, je voelde de intimiteit en genegenheid groeien tussen hen. Ongelooflijk !
Deze demonstratie gaf ons inzicht en de moed om ons in de oefeningen – buiten de groep – verder open te stellen voor elkaar. Doordat je tijdens dit bezoek je hart openstelt voor je partner, hem of haar daarbij in de ogen blijft kijken, ziet/voelt deze jouw diepe emotie. Samen vind je zo vaak de onderliggende oorzaak van onbegrip of ongenoegen. De ruimte tussen elkaar (the space between..) verandert dan voelbaar en wordt vanzelf harmonieus, zacht en liefdevol.
Zowel de voorbereiding, begeleiding als nazorg van dit relatieweekend hebben wij als helder, aandachtsvol en zorgzaam ervaren. Gedurende het hele weekend was er een ontspannen sfeer van vertrouwen en respect. Na deze twee intensieve dagen, gelardeerd met alle aandacht en humor van Hans en Rita, gingen we moe naar huis met onze ervaringen, adviezen en nieuwe inzichten. Thuis merkten we dat er in het weekend wel degelijk iets gebeurd is met ons. We zien elkaar weer, zijn liefdevoller naar elkaar, respectvol, nemen meer tijd voor elkaar, kortom… leven meer “samen”.`
Dank je wel, Hans, dat we elkaar opnieuw ontmoet hebben door deze mooie manier van voelen en communiceren.” 
– T&H

“Verder niets meer aan veranderen”

“Goed opgezet weekend, heeft zeker voldaan aan onze verwachtingen. Veel tijd om samen bezig te zijn en in gesprek te komen. Gewoon heel goed weekend geweest. Verder niets meer aan veranderen, het is een aanrader voor anderen”

“Zo ontzettend fijn dat ‘het’ er nog is”

“Eenvoudig bruikbare oefeningen waarin we de verbinding tussen ons weer terugvonden. Zo ontzettend fijn dat het er nog is, dat we dit hebben mogen beleven en voelen. Het geeft me kracht en hoop om verder te gaan samen.”

“Echt top!”

“Het is een praktische workshop waarbij je snel dieper in jezelf/eigen wereld doordringt. Voor mezelf ervaar ik dat er meer nodig is in onze relatie dan de tools die we hebben geleerd. Een vervolg is dan ook noodzakelijk. Echt top waren de inzichten in mijn gedrag als gevolg van het principe van bezoeken. Waarom ik vanaf mijn vroege jeugd me meestal aanpaste om op bezoek te kunnen zijn bij anderen om mijn eenzaamheid niet te hoeven ervaren. Veel succes met jullie zoektocht en jullie prachtige cursus.” 
– Henk

“Veel hoop en vertrouwen in de toekomst”

“Het leren van hoe bezoeken te doen, zal ons helpen de oorzaak van conflicten beter te kunnen begrijpen en oplossen/vermijden. Wij nemen ons voor om regelmatig bezoeken voor zowel postieve als negatieve ervaringen in te lassen en zo in elkaars wereld te blijven. Blijf jullie zelf als praktisch voorbeeld gebruiken want het is heel effectief en ondersteunend. Ik wil verder nog kwijt dat ik het een heel positieve ervaring vind en dat ik denk dat onze conflicten minder zwaar/diepgaand zijn dan ik aanvankelijk dacht. Ik heb heel veel hoop en vertrouwen in de toekomst.” 
– Anuschka.

“Ik beveel jullie enorm aan”

“Hans en Rita zijn erg open. Rita ik wil je bedanken om mij te helpen om mijn gevoelens te openen naar mijn partner. Nooit gedacht dat dat me zou overkomen. Ik beveel jullie enorm aan bij anderen.” 
– Pieter

“Diep verrijkt”

Rita en Hans stelden zich zo open naar elkaar en ons op dat vrijwel direct de eerste dag de veiligheid en betrouwbaarheid heel fijn aanvoelde. Daardoor zijn wij in onze relatie een diepe verrijking ingegaan. De kwetsbaarheid durven voelen tijdens de demonstratie met Rita heeft ons echt gebrip & vertrouwen gegeven in elkaar en in de toekomst. Temeer omdat we in onze relatie echt op een dieptepunt waren beland (erop of eronder). Mijn diepe dankbaarheid hiervoor!!”

“Veel geleerd!”

“Duidelijke onderbouwde methode (eindelijk). Heel fijn dat het niet zweverig is. Genoeg ruimte om jezelf te zijn. Ongedwongen sfeer met humor. Het was heel fijn om van de enorme vakkennis en ervaring van jullie te mogen profiteren. Veel geleerd.”

“Ik wil meer!”

“Wonderbaarlijk hoe we in korte tijd met relatief ‘simpele’ oefeningen veel meer over elkaar te weten zijn gekomen. De gebruikte methodes zorgen voor een snelle verdieping van het gevoel en de liefde voor elkaar. De uitstraling van Hans en Rita zorgen voor een vertrouwde, rustige en prettige omgeving. Mooie voorbeeldfunctie om dit als stel te doen. De liefde tussen jullie is voelbaar en geeft hoop! Mooie basis om op verder te bouwen. Ik wil meer!”

Aanmelden voor het relatieweekend