Individuele coaching

Reacties

Klantenreacties

“Een rollercoaster-ervaring”

“Individuele coaching bij Hans ’t Hart. Wat je kan verwachten:

  • Gesprekken in een rustige en veilige omgeving met wat te drinken.
  • Alle ruimte om jezelf te zijn, je hart te luchten en je eigen inbreng te hebben.
  • En ook: Een rollercoaster-tocht naar je ziel met onderweg prachtige doorkijkjes, pijnlijke blikken in de spiegel maar soms ga je ook over de kop… Want coaching is niet alleen wat doe ik met mijn werk(gever) en wat doet mijn werk(gever) met mij, maar hoe sta ik in het leven en welke ballast bepaalt hoe ik overkom op anderen en hoe ik mijzelf zie. Dus zelfs al wordt je door je werkgever gestuurd, je zult anders naar jezelf gaan kijken en daardoor ook je werk anders bezien.

Voordeel van Hans is dat hij coach en psycholoog in één is. Als coach kan hij je prima uitleggen hoe dingen in elkaar steken en dit uittekenen op een flip-over. Heel veel dingen die je in beweging zetten zijn namelijk gebaseerd op logica. Hans legt je uit hoe dat werkt en hoe je brein enz. hierop reageren. En wat je daar vervolgens mee kan ook in je werk. Als psycholoog is hij scherp en integer. Geen trucs maar wel een waardevolle gids in de rollercoaster zodat je er uiteindelijk door elkaar geschud maar heel uitkomt. Eindresultaat een opgeschud hart, ziel en verstand waarmee je de toekomst als een nieuw mens aan kunt. Ga ervoor!”
– E.M.

“Overvraagd voelen”

“Ik ben aan een coachingstraject begonnen, omdat ik me overvraagd voelde in mijn werk vanwege onverwachte veranderingen die veel invloed hadden op de inhoudelijke werkzaamheden, maar bovenal ook op mijn persoonlijk functioneren.
Ik heb voor Triple Impact gekozen, omdat de informatie op de website mij aansprak en ik van daaruit de indruk kreeg dat ik ondersteund kon worden op zowel het praktische (tips en tools) als het persoonlijk emotionele gebied.
Hans ’t Hart werkt als coach en psycholoog vanuit de 3P’s: praktijk, proces en persoon. In de 1e sessies zijn we ingegaan op de DISC en heb ik dit ook afgenomen, om erachter te komen wat voor type mens ik ben en met welk type mensen ik in aanraking kom in het werk en het dagelijks leven. Dit gaf meteen heel veel verheldering in de manier waarop ik naar mezelf kijk en naar anderen. De sterke en minder sterke kanten kwamen duidelijk naar voren. Het doorlopen van de praktijksituaties door middel van de vertaling vanuit DISC heeft mij meer geleerd over mezelf, maar vooral ook over anderen in hun gedrag; de persoonlijkheden waar je mee te maken hebt en wat voor processen in omgang en communicatie dit met zich meebrengt.”

“Op zoek naar je innerlijke zelf, zonder dat het te soft wordt”

“Binnen de coaching heb ik ook stil gestaan bij thema’s als verdriet, rouw en afscheid nemen, omdat dit onderwerpen zijn die op dit moment spelen binnen mijn werk. De manier waarop Hans dit heeft doorlopen met mij, had veel diepgang en heeft mij steun, rust en inzichten gegeven in hoe ik er mee om wil en kan gaan.

Ik heb Hans ervaren als een coach, maar ook als psycholoog die met je gaat zoeken naar je innerlijke zelf, zonder dat het te soft wordt of te ver van je afstaat. Ik heb ervaren dat alles wat ik over mezelf heb geleerd, in direct verband staat met hoe ik functioneer en hoe ik de wereld om mij heen beïnvloed. De bewustwording hiervan is goed en zeer bruikbaar!” 
– G.V.

“De kwartjes zijn gevallen…”

“Als iemand me zou vragen of therapie ook leuk kan zijn, kan ik dat sinds kort volledig beamen. Mijn persoonlijke sessies met jou waren zo waardevol en humoristisch, ik kan oprecht zeggen dat ik ervan heb genoten door jou aan de psychologische hand te worden genomen.

Na onze laatste sessie halverwege deze maand ben ik enthousiast huiswaartsgekeerd, opnieuw zeer dankbaar voor de inzichten in mezelf en de handvatten die je aanraakte. Maar de echte kwartjes gaan altijd op een later tijdstip vallen. Ik krijg elke dag meer waardering voor je aanpak om de verschillende stemmen in mij duidelijk te maken want wat een megaverschil hebben de afgelopen 2 weken alleen al gebracht. En ik ben er van overtuigd dat ik dit inzicht de rest van mijn leven mee zal dragen. Dank Hans uit de grond van mijn hart voor je fantastische begeleiding, humor, wijsheid, objectiviteit en menselijkheid. Ik heb van al onze sessies met jou heel veel opgestoken!” 
– S.A.

“Een nieuwe fase…”

“Het belangrijkste: er is weer rust gekomen na een lange periode waarin ik allerlei bezigheden op- en uitbouwde en met veel dingen tegelijk bezig was, vol overgave en enthousiasme, of het nu om werk, hobbies of privéleven ging. Maar plots knapte er iets, dat gebeurde toen er onverwacht grote zorgen kwamen over het leven van onze jongste dochter en haar nog ongeboren kindje.
Dankzij de goede raad en met hulp van mijn collega’s ben ik hulp gaan zoeken en bij Hans terechtgekomen. Hij confronteerde me al tijdens de kennismaking op zo’n manier dat ik direct besloot om van zijn begeleiding gebruik te maken. Die eerste confrontatie hield in: je bent in een nieuwe levensfase aanbeland, durf los te laten en afscheid te nemen.
Hans maakte duidelijk mij geen trucjes aan te willen leren: die zouden na een paar weken zijn uitgewerkt. In plaats daarvan maakte hij me duidelijk dat mensen van elkaar wezenlijk verschillen in persoonlijkheid en gedragsprofiel. Van deze DISC-methode heb ik veel geleerd en doe dat nog steeds. Ik heb het ervaren als een hulpmiddel om mezelf beter te leren kennen, wat de valkuilen van mijn gedragsprofiel zijn en hoe ik daar beter rekening mee kan houden. Ook kun je het gedrag van naderen beter begrijpen en daar je voordeel mee doen.
Voor valkuilen van je eigen gedragsprofiel moet je waken; kom je daarin dan voelt dat ongelukkig en stralen je ogen niet meer. In zo’n valkuil was ik met teveel aan enthousiasme en de hele wereld gelukkig willen maken, beland. Voor mij leverde dat twee aandachtspunten op die in alle situaties te gebruiken zijn:

  • Prioriteren: ook neen zeggen en een ding tegelijk doen.
  • Luisteren: echt op iemand anders eiland komen om echt te weten wat de ander beweegt.

Het was erg fijn dat ik een aantal mensen in mijn ‘buurt’ had, op het werk en privé. Zo is aan het begin van het coachingstraject mijn leidinggevende twee keer aanwezig geweest tijdens een sessie. Ik verwacht dat dit het wederzijds begrip voor onze verschillende persoonlijkheden heeft vergroot en dat we daar ons voordeel mee kunnen doen.

Bovendien heeft mijn partner ook twee keer een sessie bijgewoond met als oefening voor mij: luisteren. Het was heel bijzonder hoe dit mij geraakt heeft waardoor we nu in het dagelijkse leven daar regelmatig bij stilstaan.
Tenslotte heb ik gedurende het coachingstraject met enkele collega’s regelmatig mijn ervaringen en gevoelens mogen delen; daarvoor ben ik hen dankbaar.
En Hans, die is meer dan een coach geweest, hij krijgt een plekje in mijn hart!
Afsluitend: de rust is terug, mijn ogen stralen weer en onze dochter, schoonzoon en kleinzoon maken het goed.”
– C.M.