Home » Persoonlijk » Brainspotting bij Triple Impact

Brainspotting tegen psychische blokkades

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Brainspotting. Wat is het?

Brainspotting, misschien heeft u er al eens over gehoord of misschien is deze term geheel nieuw voor u. Het maakt niet uit of u brainspotting kent of niet want het kan uw leven hoe dan ook voorgoed veranderen. Het is ook zeker de moeite waard om het te proberen!

Ontstaan van brainspotting

Brainspotting is ontstaan in Amerika. De Amerikaan David Grand, een EMDR-therapeut en woonachtig in Manhattan, ontdekte in 2003 deze nieuwe manier van het verwerken van trauma. Hij was niet op zoek naar een nieuwe therapie, maar ontdekte deze therapie eigenlijk per ongeluk bij een wedstrijdschaatser.

Wat is brainspotting?

De schaatser wou graag een bepaalde techniek onder de knie krijgen maar het lukte haar maar niet. Toen David Grand de schaatser behandelde deden ze een oefening met horizontale oogbewegingen. David merkte dat steeds bij een bepaald punt de schaatser non-verbaal heftig reageerde. Door haar blik vast te houden op dit punt kwamen er allerlei flashbacks, emoties en lichamelijke reacties naar voren. Grand en de vrouw waren erg verbaasd. De verbazing werd des te groter toen de vrouw de volgende dag de techniek probleemloos kon uitvoeren. Ze had verbanden gelegd met hedendaagse problemen en haar jeugd. Nu ze deze verbanden zag en snapte kon ze deze problemen aan de kant schuiven en verwerken. Hierdoor had ze geen innerlijke blokkades meer en kon ze de techniek dus uitvoeren zonder dat iets haar tegenhield.

Wat doet brainspotting precies?

Brainspotting is dus een manier om psychische blokkades te doen verdwijnen. Hans ‘t Hart is nog steeds elke keer verbaasd over de goede werking van deze therapie. Het helpt mensen anders te gaan denken en gezond te gaan denken. Met gezond denken wordt bedoeld dat mensen altijd helpende gedachten krijgen in plaats van gedachten die hen afremmen of tegenhouden in het dagelijks leven. Alsof alle trauma uit het verleden niet meer bestaat. Het is gebeurd, je weet het nog goed, maar het heeft geen impact meer op het dagelijks leven. Tijdens de behandeling hebben de cliënten zelf de regie. Het is dus geen hypnose.

Wat kan Triple Impact doen?

Triple Impact maakt sinds 2013 gebruik van brainspotting. Hans ‘t Hart heeft al veel goede ervaringen met deze therapie opgedaan en maakt graag gebruik van deze techniek. Door deze techniek gaat u verbanden leggen tussen gevoelens en gebeurtenissen en heeft u minder moeite om deze gevoelens te verwerken. U zult zich vrijer en herboren voelen.

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie.

Meer informatie