Persoonlijke trajecten

Individuele persoonlijke coaching

Home » Trajecten Persoonlijke ontwikkeling » Coaching individueel

Individuele coaching is er voor iedereen die graag in zijn/haar persoonlijk functioneren grenzen wil verleggen. Dat kan zowel een particuliere of zakelijke reden hebben.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de coaching worden niet zozeer modellen behandeld als wel dat u uw persoonlijke effectiviteit zult verbeteren. Hierbij worden persoonlijke blokkades bespreekbaar gemaakt zowel uit het heden als het verleden.

Werkmethodieken

Hans werkt sinds 1992 als psycholoog-coach binnen het bedrijfsleven. Hij heeft inmiddels een scala aan werkmethodieken tot zijn beschikking om u te helpen uw coachingsdoelen te realiseren. Denk hierbij aan: Brainspotting, Rationeel-Emotieve Training, Inner Voice Dialogue, DISC, Interpersoonlijke Neurobiologie, systemisch werk en TRE®.

Hans weet deze methodes op een natuurlijke en praktische manier toe te passen.

Brainspotting

Sinds 2013 werkt Hans met Brainspotting. Dit is een effectieve manier om psychische blokkades op te heffen en pijnlijke momenten uit ons leven te verwerken. Bovendien leidt het ertoe dat mensen ineens gezonder gaan denken.

Sinds we cliënten met Brainspotting zijn gaan behandelen, zijn we daarmee van de ene verbazing in de andere gevallen. De resultaten zijn zo indrukwekkend dat we tegenwoordig deze methodiek bij individuele therapie naast mijn andere werkwijzen zo veel mogelijk gebruiken.

Meer weten? Lees hiervoor het artikel: Brainspotting – de revolutionaire individuele therapie.

TRE®: Last van Stress?

Heeft u last van stressklachten of zit u niet goed in uw  vel? Dan is TRE waarschijnlijk iets voor u! U leert met deze lichaamsgerichte aanpak op een zeer effectieve manier spanning los te laten. En wat het mooiste is: u leert dit vooral zelfstandig te doen, zodat u daar geen therapeut meer voor nodig hebt.

Lees meer over TRE®

3P-methode®: authentiek veranderen

In het algemeen werkt Hans geen “programma” af. Net als de naam Triple Impact (triple=3) al laat zien, werkt hij op drie niveaus. De 3P-methode staat daar garant voor. Tijdens de sessies wordt u bewust van drie niveaus van persoonlijke effectiviteit. U leert een duidelijk onderscheid te maken tussen:

  • Praktische vaardigheden en en theorie (ondertiteling van wetmatigheden);
  • het communicatieproces dat zich tussen u en de coach en/of de ander afspeelt;
  • persoon: alles wat er zich in uzelf afspeelt en u hierover regie kunt krijgen.

Elke keer stemt hij af op wat u bij de sessie nodig heeft en welk niveau meer aandacht nodig heeft. Het het hele gebied van de persoonlijke effectiviteit moet als het ware één natuurlijk geheel vormen. Het schakelen tussen deze niveaus wordt de 3P-methode genoemd. U leert daarmee om op een authentieke manier effectiever in het leven te staan.