Home » Persoonlijk » Persoonlijke Effectiviteit verhogen?

Persoonlijke Effectiviteitstraining

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie

Trauma verwerken

Wilt u efficiënter werken en doelgericht resultaten en doelstellingen behalen? Dan is de training Persoonlijke effectiviteit echt iets voor u. In deze training leert u uw persoonlijke effectiviteit te vergroten en te verbeteren.

Wat kan ik leren bij een training Persoonlijke Effectiviteit?

Bij deze training maakt het niet uit aan welk persoonlijk doel u wilt werken. Tientallen doelen zijn geschikt voor deze training. Wanneer u bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen wilt uitstralen, beter wilt leren omgaan met druk van buitenaf of juist van binnenuit of meer empatisch vermogen wilt krijgen, dan is deze training geschikt voor u. U leert hoe u een verandering in uw leven kunt maken door middel van de 3P-methode.

De 3P-methode

Wat is de 3P-methode precies? De 3P-methode staat voor praktijk, proces en persoon. Deze drie pijlers zijn de steunbalken van de 3P-methode. Door deze drie pijlers leert u op drie verschillende niveaus te denken en vergroot u uw persoonlijke effectiviteit.

De praktijk

Bij de praktijkfase leer je de vaardigheden en doe je kennis op. Dit begint met een gesprek en het delen van kennis. Hans ‘t Hart weet precies welke methode past bij uw situatie, maar dan moet hij wel eerst uw situatie leren kennen. Door vragen te stellen en het gesprek aan te gaan komt Hans erachter waar uw blokkades liggen en zo kan hij een passende methode voor u samenstellen.

Het proces

In de tweede fase, de procesfase ontdekt u waar uw triggers liggen. Hans gaat aan de hand van een gesprek onderzoeken waar uw triggers liggen. Hij kan heel snel zien wat voor soort persoon u bent door een paar vragen te stellen. De manier waarop u hierop reageert zegt veel over u. Bent u bijvoorbeeld erg oplossingsgericht of heeft u de neiging om uzelf snel te verdedigen? De manier waarop u zich gedraagt zegt natuurlijk veel over wie u bent en hopelijk komt direct de reden waarvoor u hier bent naar voren. Door deze reacties te analyseren kan u zich bewust worden van de reactie. Hierna kunnen we in gesprek gaan over een mogelijke oorzaak of reden van de reactie. Dan kunt u ter plekke al uw kennis, die u heeft opgedaan in de praktijkfase, effectief toepassen om zo te zorgen dat uw proces in werking is gezet.

Het persoon

In de derde en laatste fase is het van belang dat u snapt waar uw gevoelens vandaan komen en dat u deze gevoelens onder controle krijgt. Dit kunt u doen door over de gevoelens en de pijnlijke ervaringen uit het verleden te praten. U leert hoe u reageert en u leert hiermee omgaan, zodat u deze reactie kunt veranderen naar een gewenste reactie. Zo leert u hoe u grip krijgt op uw gedachten en gevoelens.

Meer weten over het relatieweekend?

Krijg hier meer informatie.

Start met een online videocursus relatietherapie.

Meer informatie