Relatieweekend | Meest gestelde vragen

Waarom bieden jullie dit weekend aan? (visie)

Home » Trajecten voor relaties » Relatietherapie weekend traject » Veel gestelde vragen » Waarom wordt dit weekend aangeboden?

Het aantal scheidingen neemt jaarlijks nog steeds toe. Meegeteld zijn er ook veel scheidingen die met de juiste aanpak voorkomen hadden kunnen worden.

Als mensen bekend raken onze relatietherapieaanpak, gaat er doorgaans een wereld voor hen open: ‘Hadden we dit maar jaren eerder geweten…’.

De benadering die wordt gebruikt is een integratie van Imago Relatietherapie (Hendrix)Encounter-centered Couples Therapy (Schleifer) en EFT (Johnson). De vraag naar relatietherapie is helaas merkbaar toegenomen. Om aan deze toenemende vraag tegemoet te komen, zijn de weekenden een andere manier om aan deze vraag tegemoet te komen.

Dit soort weekenden is niet alleen geschikt voor als er problemen zijn. Het weekend dient ook als een soort APK voor de relatie. Het biedt koppels de gelegenheid om de waan van de dag achter zich te laten om zich volledig op de verdieping van de relatie te kunnen concentreren.

Overzicht vragen

Is het weekend voor elk koppel geschikt?
Moet ik mijn verhaal delen met de groep (antwoord: nee)?
Mijn partner wil niet meekomen…
Is het weekend geschikt als je niets meer voelt voor je partner?
Waarom bieden jullie dit weekend aan? (visie)
Is het weekend alleen voor heterokoppels geschikt?
Hoe effectief is het relatieweekend?
Is het weekend geschikt als je nog niet zolang een relatie hebt?
Wat zijn de verschillen met een persoonlijk traject?
Ik ben gelovig. Past dit weekend wel bij mij?