Visie

Het aantal scheidingen neemt jaarlijks nog steeds toe. Meegeteld zijn er ook veel scheidingen die met de juiste aanpak voorkomen hadden kunnen worden. Als mensen bekend raken met onze relatietherapieaanpak, gaat er doorgaans een wereld voor hen open: 'Hadden we dit maar jaren eerder geweten...'.

Toen wij zelf in onze crisis zaten, volgden wij een workshop "Getting the love you want", gebaseerd op het werk van Imago Relatietherapie (Hendrix). Het was net alsof er een gordijntje voor onze ogen werd weggetrokken door hetgeen we in deze workshop te horen kregen. Wij leerden op een nieuwe manier communiceren en kregen inzicht in de doorwerking van opvoeding in relaties. De Nederlandse samenvatting van het boek "Getting the love you want" is daarom ook een echte aanrader. U kunt de samenvatting van het boek alvast hier downloaden.

Later bracht Hedy Schleifer een behoorlijke verdieping in deze aanpak  aan door haar benadering Encounter-centered Couples Therapy (EcCT-Schleifer). Kan Imago therapie nog redelijk vanuit het hoofd worden gedaan, bij Hedy leerden we samen vooral hoe je op hartsniveau een diepe manier van verbinding kunt krijgen. EcCT is veel meer lijfelijk. Op Youtube kunt u filmpjes van haar vinden en met name haar TedTalk is heel aansprekend.

Later leerde ik EFT (Sue Johnson). Deze benadering legt de nadruk op het belang van hechting in een relatie. EFT helpt om de zogenaamde "duivelse dans" te ontrafelen die koppels met elkaar op den duur krijgen.

In feite hebben al deze benaderingen stukjes van de puzzel in zich van wat er nodig is om een goede relatie te krijgen en te behouden. We willen daarom tijdens dit weekend de aanwezige koppels ook datzelfde gevoel bezorgen dat wij destijds hebben gehad, door bovendien elementen toe te voegen van EcCT en EFT die het weekend nog krachtiger maken.

Een andere reden voor deze weekenden is dat de vraag naar relatietherapie helaas merkbaar is toegenomen. Om aan de toenemende vraag tegemoet te komen, zijn de weekenden een andere manier om deze bijzondere inzichten en ervaring aan te bieden.

Dit soort weekenden is niet alleen geschikt voor als er problemen zijn. Het weekend dient ook als een soort APK voor de relatie of voor koppels die zich willen voorbereiden op bijvoorbeeld een huwelijk. Het biedt koppels de gelegenheid om de waan van de dag achter zich te laten om zich volledig op de verdieping van de relatie te kunnen concentreren.

Waarmee kunnen we u helpen?

Wilt u van gedachten wisselen? Aanmelden voor het relatieweekend?